Havandeskapspenning

Jag har nu fyllt i min ansökan om havandeskapspenning tillsammans med min chef. Jag hoppas att den blir godkänd av försäkringskassan för jag kommer inte orka de sista 2 månaderna. Måste också ringa och prata med försäkringskassan då jag studerade en månad. Snart blir jag mamma! Haha, fick en sådan AHA upplevelse om det i måndags när jag var med Carro. Jag ska ju ha barn snart!!!! Känns så overkligt men bra.

God morgon världen :)

Är på jättebra humör idag :) Kanske för jag sov middag igår och sov ensam i en stor säng med en miljon kuddar och 3 täcken inatt? Haha! Men jag saknade såklart min lilla fislort! Och ikväll ska vi träffas, bara vi två och vara med bara varandra och laga middag ihop och MYSA! Är så jobbigt när han jobbar natt och jag dag och vi är lediga på olika dagar.

Nej nu ska jag till bussen annars blir jag sen!!

Puss

PENGAR

Har precis betalat mina räkningar. Ska imorgon föra över min del av hyra och troligtvis barnvagnen till Pontus. Illa vad en månad i skolan gjorde med min ekonomi. Påverkade denna månad och kommer att påverka nästa månad.

Nej nu ska jag hoppa i säng och kolla på sex and the city som börjar om 10 min. Godnatt alla :) Juste, apropå sova... Härom morgonen när Pontus skulle gå och lägga sig så vaknade jag till men drömde fortfarande. Drömde att jag stod på drickor på jobbet och att Pontus packade men han packade aldrig bilarna så att jag kunde lämna ut beställningen. Så jag frågade honom var påsarna var med maten. Han blev typ förvånad och frågade vilken mat? Eftersom han inte drömde det jag drömde. MEN dom två McFeast menyerna!!!! Svarar jag och blir irriterad över att han är så långsam. Då börjar Pontus skratta och jag vaknar till men såfort mina ögon sluts så drömmer jag samma sak igen, dock i ett halvvaket tillstånd. Sjukt :P Man borde få betalt för varje natt man drömmer att man jobbar också ;)


Puss

FISKRAP

FYFAN! Sitter och rapar en massa och varje rap smakar rutten fisk! Fortsätter det måste jag spy... blääää

Frukost på sängen, MVC och Linda&Elvis



Vaknade vid 7 imorse av att min underbaraste man kom in med frukost på sängen, en frukostmacka från jobbet, ett glas iskall julmust och en trisslott. Jag blev överraskad. Det är nog andra eller tredje gången någonsin han har lyckats överraska mig ordentligt. Blev jätteglad trots att jag var så trött så jag höll på att dö.

Idag har jag för första gången på 2,5 månader träffat min kompis Linda och hennes lilla Elvis. Jag blir ju helt såld på hur söt han är och på hur duktig hon är som mamma efter att bara ha varit det i 3 månader. Det känns så annorlunda men inte på något negativt sätt att se henne som mamma efter att ha känt henne sen jag var kanske 6 år?

Tidigare på morgonen var jag på MVC. Fick kolla blodsockret, lyssna på bebis och mäta blodtrycket. Pratade också med min BM om jobbet och min foglossning så nu har jag blivit tillsagd att gå till sjukgymnasterna någon dag i veckan och sen har jag fått en läkartid på MVC för att kunna se vad vi ska göra med min älskade foglossning.

Efter MVC kom Linda som sagt till mig så åkte vi tillbaka till Täby C. Gick runt och kollade på lite julklappar och lunchade. Myspys :) Och lilla Elvis är så charmerande att jag hade svårt att hålla mig till att prata med Linda och pratade väl rätt mycket med Elvis istället. När vi varit där i 2,5 h åkte vi hem till mig och mös lite mer. Linda gick på mitt gåband och jag somnade till med Elvis i famnen i soffan. Trötta båda två :)



När dom åkte hem gick jag och la mig bredvid min varma älskling och somnade om igen. Sov ca 5 timmar inatt, därför jag var så död.. Sov tills han gick upp och åkte till jobbet så nu är vi själva hemma igen (jag är ju aldrig riktigt ensam längre då jag har en liten bebbe i min mage).

För att sammanfatta dagen så har det varit väldigt mycket fokus på bebisar och graviditet. Har frågat Linda massor och fått lite tips och råd. Man blir så fascinerad över dom små liven!

Puss

Intensiv dag

Blir så att när man jobbar heltid så blir de lediga dagarna väldigt intensiva nu när man behöver mer tid på sig till alls, känns det som. Idag vaknade jag av mig själv 10.30, hade stängt av mobilen för att få sova ut.

Direkt när jag sätter på min mobil ringer Carro och frågar om jag vill med på en mindra roadtrip till Norrtälje. Javisst, varför inte, Pontus sover ändå till eftermiddagen då han jobbar nätter just nu. Hade dock glömt att jag sagt till Catrin att jag skulle med henne till Sofia när hon skulle göra fransförlängning om jag orkade, men nu blev det inte så, ännu ett exempel på min gravidhjärna. Hoppas du inte blir alltför arg? :) Du kan få en länk här, hihi.

Vi åkte hur som helst dit för Carro skulle låna några böcker som alla bara fanns där. Det var en mysig liten stad. Jag hann med att köpa lite barnkläder till bebisen, 4 olika bodysar och en mössa samt 2 amningsbhar till mig som var på halva priset! Dom är verkligen inte sexiga för fem öre men oj vad sköna!


Efter shoppingturen åkte vi tillbaka, jag pussade lite på min sovande man sen blev jag arg på honom för att han inte ville vakna och vara med mig då vi inte setts på flera dagar (4) mer än ca 10 min på jobbet då han börjat när jag slutat. När jag härjat klart över min aggression så åkte jag in till stan för att gå på bio med min kusin Elin. Hon bjöd mig på middag och bio som en sen födelsedagspresent. Det var riktigt mysigt. Sen åkte jag hem och kom hem nu.. och inser att jag är sjukt trött.

Imorgon ska vi till MVC och sen ska jag träffa Linda och lilla Elvis för första gången sen min födelsedag. Han måste ha vuxit massa på dessa månader!!

Nej men nu är jag död och måste sova.

Puss


Dom här köpte jag fast dom var grön och vit randiga, jättesöta! Och bodyn kan man knäppa på två olika ställen mellan benen så att bebisen kan ha den längre. Jättesöta saker. De 3 andra bodysarna var inte av märket Lundmyr of Sweeden utan bara vanliga kläder utan något speciellt märke. Min lilla älskling kommer bli en Hammarbyare <3

Utskälld idiot

Har blivit mycket mer ettrig sen jag fick diagnosen gravid ;) Säger det jag känner, min första tanke, alltid utan att tänka först. Det är inte alltid det smartaste men oj vad skönt det är att inte alltid vara den som håller med och går saker som jag egentligen inte ens vill. Jag känner att min ryggrad har vuxit fram ;) Jag gillar inte att bli körd med, varken från arbetet eller vänner eller familj. Jag bestämmer själv vad jag vill och säger när saker är fel.

Som den dagen jag i princip bad en gäst dra åt helvette. Åh nej, så kan man inte göra, tänker ni säkert nu men JOHO jag gjorde det och är stolt över det! Såhär var situationen:

Jag stod i 2an (där vi i McDriven tar beställningen och tar betalt) och har en bil som beställer i örat medan bilen som står i luckan ska betala. Jag hör något lite svagt hur killen i bilen säger något om två stora airbags, tänker; åhh nej! Bäst för honom att han inte pratar om mig, men var inte helt hundra på att han pratade om mig då jag hade en bil som beställde i headsetet. Hur som helst, jag ignorerade och lät det passera. Men när bilen i örat beställt klart så ägnade jag min uppmärksamhet åt bilen som skulle betala och han s Säger: det är stora bröst du har där. Så ler han sliskigt..
Jag: VADFAN SÄGER DU?!?!?
Han: Det är ett bra arv du har att du har så stora bröst..
Jag: JAG ÄR GRAVID!!!
Han: Grattis :) Dom är fina.
Jag: MAN SÄGER FAN INTE SÅ!
Han: Försöker bara va social..
Jag: Då undrar jag vadfan du fått för uppfostran! SKA DU HA NÅGON JÄVLA MAT ELLER?
Han: jaaa...
Jag: JAA SKÄRP DIG DÅ!
Han: ville bara va snäll!
Jag: Dra åt helvete!!! STICK NUUUUUUUUUU!!!!

Han bara gapar och åker.. Gissa om adrenalinet pumpade efter det... fyfan! Man säger inte så. Man kommenterar inte någon annans privata områden och man säger inte att någon annan är ful eller tjock eller anorektisk eller dylik. Vill man säga något så ger man en uppriktigt komplimang att man är söt eller vacker eller så... igen annat!! Så, ingen mer skit, tack!

Marry you

En besatthet. Blir alltid så glad när jag lyssnar på den här låten! En Glee cover.. Kollade väldigt mycket på Glee när jag var hemma och sjukskriven under en längre period förut. Ganska dålig kvalite på filmen men låten är underbar!
http://www.youtube.com/watch?v=pXes5yQ3Tm4&feature=related

Magen

Måste ju lägga in ett kort på magen nu när jag går in i v 28 :) Haha, Catrin kommer komma hem från jobbet och hitta massa nya kort på sin dator. Tihi.. Men hon älskar mig ändå för hon måste!
Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar.
-
Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.
-
Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.
-
Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

1a advent

Har precis fixat mig inför jobbet. Har varit en mysig morgon med pappa, Catrin och Uffel :) Risgrynsgröt och varma mackor och 96 grader varm kaffe ;) Haha!
-
Har också bekräftat att jag älskar längden på mitt hår nu. Klippte ju av lite mer än en dm härom dagen. Var så slitet och det roliga är ju att jag lyckades klippa mitt egna hår jämnare än vad den otroligt dåliga frisören jag gick til förut hade gjort.
-
-
Måste också köpa en ny mobil... min är helt paj! Ska såklart bli en iphone :) Tror jag vill ha 4an och inte 4 s eller vad den nu heter. Som jag fått förklarat till mig så är den nya mest till för lata människor som inte orkar göra saker själva utan måste ha en app(?) som gör allt åt en?
-
Jaja, jobb snart då såååå vi ses på McD, eller?
-
Puss

Ikväll <3

Roligt att jag ska börja jobba 13 idag och vaknar strax efter 6 - halv 7 och är hur pigg som helst. Pappa var som tur också vaken så vi kollade på en Wallander och han började laga risgrynsgröt. Det är ju ett måste på första advent :) Undra om man kanske ska lägga ner en slant på att julpynta lägenheten hemma? Känns ganska ovärt denna jul då vi knappt är hemma tillsammans plus att vi kommer behöva köpa en massa saker tills lilla parveln kommer. Så kanske bättre att satsa på ett juligt hem nästa år när man har en liten bebis?
-
Börjar som sagt 13 idag och slutar 21.30. Jobbigt pass... Hela dagen försvinner.
-
Igår efter jobbet kunde jag knappt gå igen. Det börjar bli otroligt jobbigt att arbeta. Känner mig klumpig och stor. Magen stöter in i alla hela tiden och jag kan typ inte böja mig ner för att ta upp saker utan att få allt blod i huvudet och känna massa yrsel. Känner av smärtan i bäckenbotten idag med. Det är aldrig ett bra tecken att ha ont på morgonen inför en arbetsdag. Då förbereder jag mig för den värsta smärtan ikväll ist.
-
Jag får träffa min man ikväll! Känns som vi knappt ses igen då han börjar jobba när jag slutar och vi är lediga olika dagar. Påfrestande. Saknar. Han är ändå världens bästa, han har lovat att komma och möta mig vid busshållplatsen ikväll när jag kommer med bussen. Den är ändå över en km ifrån där vi bor. Min fina :)
-
Nu ska jag gå och hålla pappa sällskap och inte fastna här. Skriver kanske mer ikväll efter jobbet. Eller snarare skriver troligtvis ikväll efter jobbet och mer imorgon och tisdag då jag är ledig :) OCH idag går vi in i vecka 28 <3
-
Puss

Lördagsjobb

Vaknade av mitt alarm och av en liten filur som sparkar mamma. :) Ska till jobbet strax. Börjar 11 så är väl inte direkt jättebråttom. Kände av foglossningen nu på morgonen vilket jag inte brukar göra så mycket så får se hur jag mår efter ikväll. Det är lördag idag och på McD betyder det massor att göra. Men jobbar man med rätt personal och man kan sammarbeta bra så går det nästan alltid suveränt.
-
Nu ska jag bara fixa mig och se hur mitt hår vill sammarbeta med mig nu när det är aningen kortare :P We'll see..
-
Hoppas alla har en bra lördag!
-
Puss


Flintskallig

Moahaha, nejdå, men orkade inte med mitt hår efter bastun så klippte av någon dm medan håret var blött :) SKÖNT att ha kortare hår. Är ingen överdriven skillnad då mitt hår var så otrligt ojämnt efter att världens sämsta frisör i Vallentuna klippt mig.
Har sett vem som åkte ut ur Idol också och ätit min pizza och är nu i koma av både maten och denna dag :P Så ska krypa ner i pappas säng nu när han inte är hemma för natten och sova där.
Jobb imorgon igen 11-20. Så, vi ses på McDonald's? ;) OCH TIPS!!! Chris Medina kommer till Stinsen i Sollentuna imorgon och sjunger och signar singlar :)

Bastu och nyktert fredagsmys

Kom precis hem till pappa. Har satt igång bastun, väntar bara på att den ska bli varm, har lagt in en stor loka citrus i FRYSEN så att den ska bli kall snabbt och satt igång ungnen så jag kan köra in en fryst pizza från ICA efter bastun. Ja, jag vet att pizza inte är nyttigt och att man bör vara nyttig som gravid men jag orkar inte hela tiden. Känns som att jag tröttnat lite på frukt, grönsaker och bär. Äter det bra mycket mer än innan så det borde väl vara hyfsat? Plus att det är helg så man får unna sig :)
-
Det gick bra att jobba idag. Kände väl av någon eller ett par sammandragningar men inget märkvärdigt eller extremt som igår. Min chef förbjuder mig att ta extra pass, vilket kanske är bra. Känner att pengarna skulle behövas men vi har ändå så att vi klarar oss.
-
Börjar känna av att jag stått i 2an idag (där man tar beställningarna och betalt av bilarna i McDriven). Vi har en kant där som gör att korta människor som jag måste stå med ena benet på kanten medan andra benet bär upp större delen av kroppstyngden då den står på golvet. Detta gör att min rygg, eller snarare bäckenet går totalt sönder. Har redan jätteont och stod bara där i 2-3 timmar. Ingen station åp mitt arbete är väl skön för mig längre. Känner att jag är stor och klumpig, springer in i alla med min mage och eftersom man inte ser när jag har jobbskjortan på mig att det är en gravidmage så tror folk bara att jag blivit allmännt mycket fetare än innan. Suck...
-
Nu ska jag hoppa in i bastun och njuta av att ha en skön och nykter fredag helt själv. För en gångs skull är det faktiskt skönt att vara helt ensam :) Även fast jag alltid saknar min ena stora kärlek medan den andra alltid är med mig <3

Min kärlek när vi var på väg till UL för första gången, 28 september. Jätteglad och jättesöt i hans hårkaos ;)

Fredag, löning och nyare krafter

Sov som en stock. Kändes som jag skulle kunna sova i 24 timmar till när jag vaknade av alarmet kl 8.
Tänkte berätta lite kort om gårdagen...
Jag började jobba kl 11 på förmiddagen och allt kändes bra. Fick stå i kök, vilket jag är ganska ovan att göra men var ändå roligt trots att det är tyngre än att arbeta i service. Efter 20 min kände jag hur jag började svettas som tusan. Fast det har jag graviditeten att tacka för. Jag blir helt andfådd och svettas av ingen anstränging alls nu för tiden. Helt plötsligt efter ca 2 timmar känner jag hur jag får som en krampaktig smärta på höger sidan fram på magen, till höger om naveln. Och den sträcker sig ända nerifrån magen och upp. Blir såklart lite smånojig då jag aldrig varit gravid innan och känner inte igen några saker alls med min kropp längre. Alla olika smärtor som kan komma då och då och vad dessa kallas osv, det är jättesvårt att veta om man aldrig varit där och inte fått den informationen heller om vad det är. Gick hur som helst på toa och upptäckte lite, jättelite blod. Känner mig helt kontsig och blir liksom stirrig. Ringer sjukvårdsupplysningen som kopplar mig vidare till en kvina med kynkompetens som ber mig ringa till Danderyd då jag är så långt gången i min graviditet (v 27). Hon tyckte hur som helst att det vore bra att åka in och kolla upp detta. Jag ringer Danderyd och hon tycker att jag ska åka till min BM (barnmorska) på MVC (mödravårdcentralen) men jag förklarar att man inte kan ringa dom på något direktnummer utan att man lämnar namn och telefonnummer så ringer dom upp efter ett par timmar. Hon hör att jag vid det laget är ganska upprörd och gråter så hon ber mig åka till dom nu på en gång istället.
-
Ringer runt till min familj och kollar om någon har möjligheten att köra mig och min syster Carro kommer nästan på en gång och hämtar mig. Ringde Pontus också innan jag ringde Danderyd så han var också på väg. När vi väl kommer dit får jag lämna urinprov sen vänta. Väntan gick enligt min mening ganska fort, sen så är hela gårdagen lite som i en dimma för mig. Efter ett tag får vi komma in i ett rum för akutpatienter och får ligga och lyssna på bebisens hjärtslag som dom sa var helt normala. Den lilla blev nog stressad för hjärtslagen pendlade på mellan 80-180 och sen simmade han eller hon iväg så det var svårt att hitta dom igen då jag var den som höll i den där lila saken som man lägger på magen för att höra hjärtljuden med.
-
Vi fick efter kanske 20 min lämna rummet och vänta på att en läkare kunde ta emot mig. Tillslut var det våran tur. Fick hoppa upp i en gynstol och hon kände och tryckte på min mage för att se om hon kunde framkalla samma smärta som jag känt på jobbet. Utan resultat. Sedan gjorde hon undersökningar för att kolla om livmoderstappen och livmodershalsen såg bra ut och var slutna osv, jag förstod inte riktigt allt trots att hon var väldigt duktig på att förklara. Var så slut i huvudet att jag inte kom ihåg allt hon sa heller. Men allt såg bra ut. Till sist fick vi göra ett ultraljud för att se den lille som nu är ganska så stor. Våran lilla fina bebis. Låg och sparkade med huvudet neråt och rumpan uppåt men helt på höger sida så min vänstra sida var ganska så tom. Hon kunde visa tårna och stannade till med den där ultraljuds saken på magen och frågade om vi visste könet. Nej sa jag och Pontus. Vill ni veta? frågade hon. Pontus kollade på mig och jag på honom och tvekade. Det var riktigt frestande men jag hade blivit såbesviken på mig själv om jag sagt ja. Pontus sa inget för jag vet redan att han vill veta, och jag sa nej. Sen fick vi gå därifrån med vetskapen att jag troligtvis haft en kraftig sammandragning och bör ta det lugnare på jobbet men att det inte var någon fara med det jag känt.
-
När vi kommer ut från mottagningen så säger min käre man: Nu vet hon OCKSÅ vad det är fast vi inte vet något!!!! Carro och jag börjar skratta. Hon säger att hon febrilt letat efter en liten snopp men inte kunde se någon, fast det kunde hon inte heller på sin lilla son Anton när dom kollade på honom på UL.
-
Kom sen hem till pappa och höll på att somna mitt i middagen, så utmattad var jag efter gårdagens mindre roliga äventyr, som dock slutade bra. Det var väl det ungefär. Så nu ska jag ta det lugnare på jobbet och jobba i någon månad till sen hoppas jag starkt på att få havandeskapspenning de resterande 2 månaderna. McDonald's är inte det ideala arbetet eller arbetsplatsen för gravida. Dock gillar jag väldigt mycket att springa i Driven. Det är roligt. Det var väl allt för idag. Ska fixa mig nu inför en ny arbetsdag.
-
Tack alla som har hjälpt mig och hörde av sig igår :)
-
Puss

En kaosig dag..

Varit mycket idag. fick åka från jobbet till Danderyd, dock var allt bra. Men är helt slut i huvudet. Känns som jag varit vaken i 3 dygn ungefär. Helt död... Skriver mer imorgon. Då är det nog en bättre dag med nyare tag :)
Puss

Morgonsvammel

Hann inte med informationen idag, hoppas jag kan komma med i en annan grupp. Får ringa min barnmorska idag och kolla. Min telefon vill inte samarbeta med mig så den ringer lite som den själv vill.

Sitter nu iaf och kollar på Nanny. Är väl lika bra att åka mot jobbet eftersom jag bara kommer bli trött om jag sitter hemma och ugglar.

Såg att grinchen kommer på TV på lördag. En av mina favorit julfilmer. Han är så söt!! Kommer missa en del av den dock.. Blir bara ett babbelinlägg. Är rätt trött. Är det hela tiden :P Så nu jobbajobbajobbaaaaaa

Mäta magen

Juste, glömde ett förslag som Christoffer på mitt jobb sa till mig idag. Han såg mig i mina vanliga kläder och då syns bullen ganska bra om man jämför hur det ser ut med jobbskjortan, ser bara ut som jag har en stor ölkagge i jobbkläderna. Han sa iaf att jag varje vecka borde mäta runt magen och se hur många cm i veckan magen växer i omkrets. Det ska jag göra. Börjar troligtvis på söndag när jag går in i vecka 28. Nu är det bara 12 kvar. Kommer ihåg de första tolv veckorna av graviditeten när jag bara gick runt och trodde att minsta lilla magsmärta var missfall. Men min bebbe ville komma till världen så den är kvar och jag är överlycklig.

Puss

Sansad igen

Nu är jag helt ok igen. Måste vara dessa hormoner. herregud. hinner inte ens med själv. Ska köra klart min pokertunering, förhoppningsvis kan jag vinna lite utan Pontus hjälp. Sen sova. Blir ingen människa av mig utan sömn. Nej men godnatt alla :) OCH jag är överlycklig över att få bli mamma, tänk en liten varelse som är hälften mig och hälften Pontus. Mammas <3

Egna tankar..

Vaknade i morse aningen försent för att hinna till jobbet och måste ha missat en buss för den kom inte som den skulle och jag blev tvungen att ta en taxi till jobbet. Kom 20 min sent men jobbade över 1,5 h så det jämnade ut sig. Kände mig helt slut i huvudet, hade knappt någon röst och var inte helt kry till en början men efter lite mat i magen och en stor kaffe blev jag mitt vanliga sprudlande jag igen, speciellt som jag är på jobbet.

Kände efter att ha jobbat i nästan 10,5 h att kroppen är mörbultad och jag börjar gå som en gammal tant. Foglossningen gör sin rätt och jag börjar känna mig allmänt irriterad och grinig istället för att vara glad. Känner att en förkylning börjar smyga sig på mig plus att det har varit helt mörkt ute hela dagen.

Nu sitter jag hemma, ensam och tycker synd om mig själv för jag har ont, trött, halvt sjuk och ensam. Humöret är just nu inte att leka med. Uppe ena stunden och nästa känns allt förjävligt. Är det bara hormoner? Jag hoppas verkligen det.

Alla frågar mig en massa om graviditeten, om det ska bli roligt, om det är en tjej eller kille, om jag känner sparkar, när den är beräknad, om jag längtar, vilken vecka/månad jag är i osv. Jag har alltid svarat att jag tycker det ska bli jätteroligt men jag kan inte låta bli att känna, speciellt när jag är själv, att jag är livrädd. Jag längtar jättemycket men hur kommer det bli med vårat förhållande? Påverkar det mycket att få barn? Kommer jag bli en bra mamma? Dom dagar man har en dålig dag, vad gör man då? Självklart längtar jag galet mycket men jag är rädd. Kanske måste jag och Pontus se till att alltid ha tid för varandra också och alltid prata om allt vi tänker på. Kommunicera och respektera varandra och stötta varandra. Det lär ju vara kärnstenarna i ett lyckat förhållande med ett litet barn som tar mycket tid och energi. Säger inte att det är negativt, för det tycker jag inte. Längtar efter den lilla. Vill mysa massor med den, gå upp mitt i natten och hålla om henne eller honom, ta hand om honom/henne hela tiden och älska den lilla som man aldrig älskat någon annan. Så vad är jag rädd för? Jag kanske bara är rädd för förändringar. Detta är ju något som jag aldrig upplevt förut. Något helt underbart, stort och skrämmande.



Känner mig helt schizofren. Eller kanske snarare väldigt känslosam...

Är för trött för detta. Ska kolla på en film och tänka på något annat än att tycka synd om mig själv.

Mer uppdatering imorgon. Ska vara på MVC kl 8-9 sen åka direkt till jobbet för att jobba hela dagen. Sen kanske jag åker till pappa och sover. Är inget fan av att sova själv hemma.

Puss..

Hockey hockey hockey

Åkte till Danderyd och kollade upp min lilla pytteknöl som troligtvis bara är en förändring för att jag är gravid, men för att vara på säkre sidan  så tog de cellprover från den och skickar svaret till min läkare inom en v. Toppen :) Min kärlek som fick mig att gå till läkaren berättade att han varit orolig, min älskling, inget kommer hända mig så att jag någonsin lämnar dig. Vet inte varför jag skriver det till honom här i min blogg då han aldrig läser den, men men.

Kortet taget från http://caet.blogg.se

Efter Danderyd åkte vi till Mörby c och åt lite på taco bar mumsiiii.

Sen åkte grawid qwinna och mötte Sana och Maxen vid plattan och gick runt lite i affärer och käkade middag i kungshallarna, mera mumsiiii. 

Efter det blev det kaffe och sen åkte vi till Farsta för att kolla när Bajen fans spelade mot Farsta :) VINST såklart. Ganska roligt att mitt ex är andre målvakt i farsta och hade svalt, enligt mig, lite väl mycket luft innan matchen och var inte alls lika kaxig när dom förlorade, men han vågade komma fram och hälsa vilket var modigt ;) Fick också träffa hans ena lillasyster, Emelie och hans pappa. Var verkligen jättelänge sedan man såg henne eller hennes syster. Jättesöta tjejer båda två. Var roligt att se hur vuxen till sättet Emelie hade blivit. Från att vara den söta lilla tjejen som inte pratade alltför mycket med mig förr i tiden, som var ganska  blyg, till att prata massor :) Men man har nog mer gemensamt också när man börjar bli äldre. Tycker det är trist att man ska tappa kontakten med ens ex familj som man ibland kommer ganska nära även fast ett förhållande tar slut. Hur som helst, matchen var roligt att se, det lilla jag såg och roligt sällskap. Pappa och Catrin kom också :)

Ska nog sova strax. Jobbar imorgon 8.30-17.30. Haha måste erkänna att jag satt på toa när jobbet ringde, eller när Elin ringde från jobbet. Hon frågar: stör jag? Jag skrattade lite och svara naeee :D hahaha så nu vet du Elin ;) haha

Puss

Världens bästa frukost

Jag har mixat frysta blåbär, hallon och jordgubbar med vaniljyoghurt 0,5% fett. Kör ihop allt i stavmixern och vips så har man världens godaste och nyttigaste frukost. Bären är jättebra för immunförsvaret och hjälper just gravida som tar järntabletter att inte bli förstoppade då de innehåller jättemycket fiber.

Man kan också göra med t ex banan och frysta jordgubbar också, jättegott!!! Detta är min toppenstart på dagen, godmorgon :)

Lotti kokar soppa

Gjorde en supergod kyckling-, tomat- och currysoppa! Den blev mycket godare än jag trodde att den skulle bli. Har aldrig varit ett stort fan av soppa men med denna och hemgjort nygräddat vitlöksbröd så blev det toppen! Rekomenderas! Plus att den inte är onyttig :) Här är receptet, från arla.se

Ingredienser

4 port

2 kycklingfiléer, ca 250 g
1 äpple
1 gul lök
Svenskt Smör® från Arla
1 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
½ tsk salt
½ dl hackad persilja

Gör så här

Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.


Kycklingsoppa

Vi gjorde likadant som receptet förutom att vi skippade persiljan, Pontus som har blivit kungen på att hacka lök gjorde det och tärnade kycklingen. Mysigare att laga mat tillsammans.

Enjoy!

Puss

Sammandragningar?

Är inte hundra på hur allt känns eller ska kännas och vad allt heter när man är gravid. Känner av att min mage känns konstig och spänd, sammandragningar? Bebisen lever loppan i magen just nu iaf, kanske för jag nyss ätit och då får massa näring och energi?

Spännande :)

Puss

Pontus ska bli penismodell

Säger han... det är min man det... hahah

Promenad

Ska ut och gå till täby centrum strax, med Pontus. Faktiskt hans initiativ. Jag måste ju gå ofta men kan varken gå speciellt länge eller snabbt. Är så stor skillnad på hur det var innan jag blev gravid och hur det är nu. Fast klagar inte. Gillar ändå att vara gravid, det är så mysigt att alltid ha någon med sig var man än är.

Spelade lite poker nyss igen, vann 3,80 dollar. Försökte säga till Pontus att det viktiga inte är att vinna, utan att delta ;) Hahaha eller? Nej, kanske inte i poker, som han sa till mig. Håller med.

Nu ska vi ta på oss kläderna och traska iväg :)

Puss

Fisk och nästäppa

Har precis lagat lunch till mig och Pontus. Är så skönt att vara hemma bara vi. Våran helg, måndag-tisdag. Lunchen blev för min del fiskpinnar och potatismos och Pontus som inte äter fisk fick falukorv istället. Jag har verkligen slarvat med att få i mig fisk. Måste köpa omega 3 tabletter som jag måste ta varje dag. Man ska äta fisk 3 gånger i veckan, minst, och jag äter det kanske en gång i månaden som bäst? Är verkligen svårt när Pontus inte äter det. Känns så onödigt att laga olika maträtter.

Börjar känna av i näsan att jag är gravid. Är täppt nästan hela tiden plus att jag har börjat blöda lite då och då eftersom blodkärlen blir skörare när man är gravid. Lite irriterande men inget som är jättejobbigt.

Puss

Sådan mor, sådan son

Världens gulligaste kort på min äldsta syster Carolin och hennes son, Anton. Det är hemma hos mamma, i maj 2011. (Jag blev gravid bara ett par v efter) Dom är ju bara för söta båda två, ser riktigt söt-dumma ut!!!

Vardagstråk

Vaknade nyss, sovit 12 mycket behövande timmar efter helgens sömnlöshet.

Har slängt in mina jobbkläder i tvätten eftersom christoffer tjatade sönder på mig att jag skulle tvätta.

Vad står annars på schemat idag? Jag tänkte bara ligga kvar i sängen och mysa tills Pontus ska gå upp och sen ska vi städa. Vika all tvätt som bara ligger och skräpar på soffan och röja i hela lägenheten. Jag kände nyss att det var klibbigt på golvet på Pontus sida av sängen, utspilld läsk/cider/öl? Måste verkligen storstäda :( Och som jag avskyr det... men på med hög musik och sen är det bara att köra. Dock med massa pauser för mig då jag får så ont.

Imorgon ska vi till Danderyd och bara kolla upp en liten knöl bara. Säkra före det osäkra med tanke på att det går bröstcanser i släkten. Troligtvis och förhoppningsvis är det inget annat än en förändring i bröstet då jag är gravid och det påverkar kroppen på otroligt många sätt.

Det är skönt att jag får denna dag tillsammans med min älskling :) Imorgon ska vi troligtvis på hockeymatch. Ska bli roligt. Känner att jag börjat få upp ögonen för sport mer och mer när jag är förlovad med en otroligt sportintresserad kille ;)

Det var väl allt för nu. Ska kolla på tv och snart hämta ut mina jobbkläder.

Puss

Pokervinst!

Jag och älskling spelade nyss en lucky dollar rebuy tunering på Bwin och kom tvåa! Jag är galet glad för jag har aldrig vunnit en sån summa på poker, någonsin! Vi vann 34,20 $ !!! Yeeey! Av 116 personer.. Är helt till mig. Men, I wanna be a millionar, soooo f*cking bad ;)

McDonald's och pizza

Har jobbat hela helgen. Tar massa extratider nu för jag måste tjäna massa pengar då jag inte kommer få ett öre från perioden 1-10e november. Kommer kännas i december.


Min syster Cissi gjorde denna fläta på mig igår kväll, en fläta som börjar i luggen på höger sidan och går huvudet runt och hänger ner på vänster sida. Den är med 4 delar istället för 3 och den är utbakad, hon är riktigt duktig med att fixa och trixa med hår, dock är min inget vidare på bilden då jag har sovit med den och arbetat hela dagen.


Idag är det söndag vilket betyder att jag går in i graviditetsvecka 27. Kommer att ansöka om havandeskapspenning. Jag och min chef är överens om detta så det är skönt iaf.

Pontus var helt slut efter den här helgen så blev ingen hemlagad middag idag utan ICA pizza. Själv har man inte ätit klart och Pontus har redan gått och lagt sig så blir nog lite pokerspelande (förlorande) för min del :) Är helt slut men nu är jag hemma några dagar iaf så det blir bättre uppdatering, i promise.

Puss

Besöksrekord!

Hade hela 87 unika besökare igår! Helt otroligt! Det är stort för mig. Att så många vill läsa om mitt liv :) Blir jätteglad!

Har jobbat idag. 10,5 h. LÅÅÅÅNGpass... Kom en kille i driven idag som kollade på mig och sa; vad snygg du var idag! Tack! Sa jag och blev säkert lite röd i ansiktet då allt blod verkar vilja sätta sig i mitt huvud nu för tiden. Han svarar med att säga: du får inte höra det så ofta va? Hahahah jag dog lite!

Ska skriva senare om en annan idiot som kom, skällde ut honom. Ytterst opassande beteende. Kändes dock skönt att få skälla ut någon otroligt korkad dumskalle.

 Ska öppna imorgon så ska söva snart. Godnatt. Dålig uppdatering igen med jobbhelg och boende hos pappa, men stå ut, jag skriver igen snart! :)

Glass ist för träning

Jag skulle ju simma idag med Carro men tjiii fick vi. Man får tydligen inte simma på torsdagar för då har simsällskapet alla simbassänger. Otur för oss. Jag var inställd på att träna :( Gick dock med pappa till simhallen så fick lite (för mig ganska mycket då min kondis e kass nu pga graviditeten) motion. För att trösta oss för vi var så ledsna att vi inte kunde träna så åkte vi till jobbet och köpte kaffe och glass, mums. Men nu måste jag bli nyttig igen. Känner att jag har "unnat" mig själv lite väl mycket skit på sistone.

Nu blir det en jobbhelg att se fram emot :D $$$$$$$$$

Sex på TV

Kollar på fråga Olle dokumentären tror jag det är. När dom följer folk i deras olika fetischer osv.. roligt!

ska sova nu. Sjukt trött. Så kommer min man hem inatt och kramas med mig :)


Graviditetsbesvär

Nämnde nyss för Pontus några fler besvär som jag troligtvis kommer få innan våran lilla bebbe är född och får som svar: men det är det värt. Ja, vad vet han om det? ;) Klart det är värt det men samtidigt förstår han nog inte riktigt hur jobbigt allt känns när man är van att leva hyfsat problemfritt. Det känns som att jag har haft ungefär alla dåliga besvär man kan ha i samband med graviditeten. Ska skriva en lista på allt man kan ha och vad jag har och inte har. Tänkte idag att jag är glad som inte har halsbränna än eftersom det kan bli riktigt jobbigt, och självklart får jag litegrann nu på kvällen. Så typiskt.



Vårat barn kommer vara värt allt. Känner att jag börjar få lite panik med allt som behövs inhandlas. Har ju börjat jobba nu och försöker jobba så mycket jag kan innan jag inte kan arbeta mer då pengar är en faktor som vi aldrig kommer ha för mycket av.

Känner att det blev mycket gnäll nu men var ska jag skriva av mig om inte här? ;) Tror inte Pontus är överlycklig över att höra om alla mina promleb dag ut och dag in. (Han ska bara vänta tills hemorojderna kommer, haha!) Hoppas vid gud att jag slipper sådana :(

Ps, bebben har varit otroligt lugn idag. Knappt känt lillen alls. Men ska inte oroa mig, har ändå känt lite rörelser men inte mycket. Roligt att jag känner mig In The Middle mellan en ung tjej och en mamma :)

Puss

Vagnen beställd

Nu har vi beställt vagnen och betalat nästan hela vagnen, tack snälla Björn för all hjälp :) Det blev den Pontus ville ha. Jag kände att jag tjatar på att han ska bli mer delaktig men för att han ska bli det så måste han ju få vara med och göra sin röst hörd. Vagnen är jättefin,  svart med gröna detaljer, då jag tycker att grönt passar till både tjejer och killar eftersom vi inte vet könet.
Snart ska jag iväg och simma med Carolin. Var länge sen vi bara simmade. Ska bli skönt, sen åker jag hem och myser hemma tills min man kommer hem till mig.
Jobbar tidigt imorgon så kommer slockna ganska tidigt ikv.
Puss

Till Znappe

Jag pruttade i din mat, hoppas den smaka bra :D och juste, råkade dregla lite i din cola också :)

Med kärlek, Lotti <3

Pokerface

Har precis lagat våfflor till mig och mannen, bra start innan en arbetskväll! ;)

Tänkte vika all tvätt som han tvättade igår, får se hur det blir med det. Innan jag åker iväg måste jag packa för att sova hos pappa och för träningen imorgon, ringa och avboka mitt pass för idag samt ringa en ny körskola då Gribbylunds körskola var sådär. Tänkte ringa till Tibble och kolla, Ralfie hade tydligen kört där och dom skulle vara bra :) Börjar närma sig barnafödande med stormsteg och ett körkort skulle sitta fint då...

Jag, Pontus och Znappe har pratat om pokerkväll, kanske hemma hos Christer då flest brukar kunna komma dit. Vet inte om någon är så sugen på att komma till Täby :P Men jag kanske borde kolla med Christer ;) Haha, vet att Znappe nämnt det men kan vara bra att prata med honom om det är något han skulle vara på att ha.

Nu ska jag kolla lite på tv och smälta maten.. Äter som en häst nu för tiden. Känns som aptiten aldrig blir tillfredsställd!

Sexi mama



Njae inte riktigt. Vaknade för inte så länge sen och kollade mig i spegeln. Hade glömt tvätta bort sminket som sitter under ögonen nu och håret var katastrof. Såhär snygg blir man när man är skittrött och bara däckar i säng ;)

Sitter och äter en superfrukost nu. Ska jobba extra ikväll :) Så får avboka träningen.

Pontus första kontakt med bebben

Glömde ju skriva att igår var första gången som Pontus kände bebisens sparkar. Ganska roligt. Han har känt något förut, som känts som min eller bebisens puls i magen men ingen direkt spark. Jättemysigt när han ligger och känner på magen :) Tänk att det kommer komma ut en lite plutt som bara är våran :) En blandning mellan honom och mig. Underbara bebis.

Imorgon har vi varit förlovade i en månad. En månad sen han gick ner på knä och friade. Min kärlek.

Magen fortsätter växa


 Vecka 24                                                   Vecka 26 - liggandes i soffan


Har fått förfrågningar om att lägga upp mer kort på magen. Eller snarare befallningar om det från en viss Rebecca. Haha. Här är två kort iaf. Anledningen till att jag inte lagt upp mer kort är att jag inte hittar min sladd till kameran eller telefonen så jag måste ladda upp alla kort på facebook först för att sedan kopiera över dom hit, till bloggen. Magen växer stadigt. Är skönt att det syns att det är en gravidmage nu och att det inte bara ser ut som att jag gått upp massa i vikt, trots att jag inte har det ;)

Något som är mindre roligt är bristningarna jag fått på magen. Har massor och började få dom tidigt. Kanske redan i v 14? Har dock fått äta tabletter som tillför ökning av hormoner då min sköldköttel inte producerar tillräckligt själv, vet inte om dessa har bidragit till att jag fått så mycket och så tidigt? Jag är rätt säker på att jag kommer få på hela magen. Det är inte alls roligt. Känns som jag förstör min kropp medan allt Pontus måste stå ut med är mitt humör och att massera mig endel då jag får himlans ont hela tiden.

Sa till honom idag, något som jag känner hela tiden, att det är otroligt jobbigt att gå runt och ha ont konstant hela dagarna, ibland mer och ibland mindre. Speciellt när jag är aktiv mycket så får jag extremt ont. Flera gånger i veckan blir det så att jag inte kan resa mig själv när jag suttit eller legat ner. Detta är en EXTREM irritationsfaktor. Tänk er själva att gå runt 24 timmar om dygnet varje dag i veckan och ha ont. Skulle inte ni bli mer lättretliga och irriterade? Jag tycker ändå att jag lyckas hålla humöret uppe ganska bra. Kanske är aningen mer känslig, eller ganska många aningar men det har att göra med alla graviditetshormoner också... Började t ex att gråta när Pontus kallade mig korkad för att jag har noll koll på Sveriges största städer efter Stockholm, Göteborg och Malmö. Haha! Stackarn fick dåligt samvete.

Blir lite sådär med uppdateringar när jag jobbar. Dock är min mobil ganska trasig så ska köpa en Iphone snart tänkte jag och då skaffa en blogg app så jag kan vara lite mer aktiv. Men nu ska jag krypa ner och mysa med min man. Vi kommer inte ses så mycket denna vecka heller så jag ska njuta av tiden vi har ihop :) Är så mysigt att vara så kär!

Puss

21 December 2012

Som vi alla säkert vet är det mycket spekulationer om detta datum. Jag blev lurad att börja tro på den skiten och har haft STOR ångest över det. Så pass mycket att jag en gång till och med bröt ihop när jag berättade om det för Pontus. Illa, men jag hade precis blivit gravid och var jättekänslig (är fortfarande) och ville bara inte att våran bebbe inte ens skulle få fylla ett år. Men hur som helst så när jag vaknade imorse hade jag en svag känsla av att Pontus berättade om en tidningsartikel som bekräftade att jorden inte kommer gå under då. Visste bara inte om det var en dröm eller inte, men det var det inte. Han hade läst en artikel på Aftonbladet. Vilket lugnade mig, vet att man inte ska tro allt man läser eller ser men jag måste hoppas på det bästa, finns ingen anledning att oroa sig. Skulle inte ens börjat tro på det i första början men jag läste det vid fel tidpunkt i livet...



Nu gnäller min man så nu måste jag kolla på film med honom, The Box som vi påbörjade för några dagar sen men jag var trött och ville somna mitt i så han var snäll och väntade med att se klart slutet. Puss!

Solerosion Nasas observatorium tog den här bilden av en soleruption den tredje november. Men sannolikheten att ett eldklot från solen skulle nå ända hit är obefintlig, enligt Nasa.

Hahah Pontus försöker ha en rapbattle mot mig.. hahahahhaa han suger ;)

Oattraktiv

Blir lätt så, inga läsare när man inte uppdaterar dagligen. Har varit hos pappa i flera dagar men ska bli bättre på att skriva och på att lägga in bilder :) Tihi!
Är hos pappa nu också. Glömde ju min telefon här igår. Stackars Pontus som fick ställa sitt alarm tidigt för min skull. Jag skulle gå upp kl 6 och han skulle upp vid 8 tror jag. När klockan väl ringde kl 6 så vaknade han och sa åt mig att gå upp. Jag mumlade sömnigt att jag ville snooza. Han säger med en otrolig bitterhet i rösten: AA MEN BARA EN GÅNG! hahaha min kärlek :)
Ska käka middag nu och sen åka på djup vattenträning med Elin och troligtvis Lina. Känns bra att jag ändå orkar träna och orkar jobba. Då mitt jobb inte är som att sitta på kontor hela dagen. Det är tungt, det lovar jag, men jag klarar det just nu.
Fick faktiskt också en biobiljett från jobbet idag, är superglad :D

FÖR trött

Varit vaken sen 4 i morse. Min mobil funkar halvt som halvt plus att jag glömde den hos pappa.

På morgonen när jag skulle ta nattbussen till jobbet så fick jag vänta på den för den var bara 20 min sen och min första syn på nattbussen var en fel spya på golvet men detta har inte förstört min dag. Jag har fått jobba och får sova med min man inatt.. :) Lycklig tjej. Plus att jag har det finaste som finns i magen. Jag är nöjd..

Orkar inte skriva mer nu. Helt slut.. Puss

Väckningen ringer 03.50

Japp, då ska jag gå upp. Ska ta bussen till jobbet. Har ingen större lust att gå själv då jag knappt går, snarare vaggar fram. Är inte så långt gången att jag vaggar fram för jag inte kan gå på andra sätt utan snarare för att det är skönare. Avbelastar mer känns det som. Jag som har så otroligt ont ibland.
Ska någon gång försöka beskriva en typisk dag för mig och hur all smärta känns. Fick höra av en tjej på jobbet idag att jag var väldigt i farten för att vara gravid. Men har ont vad jag än gör så lika bra att köra på tills man inte kan köra alls... förhoppningsvis kan jag jobba långt in i graviditeten men får se hur det går med det. Känns lite orättvist att det är kvinnan som bär på barnet och killen inte känner någon smärta alls, mer än att passa upp på den gravide förståss ;) Men min är iaf den bästa, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Han är min räddare i nö(r)den ;)
OCH glöm inte farsdag imorgon!
OCH glöm inte gissa på inlägget innan =) Den som gissar rätt får en tanke från MOI! Hahaha så kom igen nu alla typ 40-50 pers som läser, GIIIIIISSA! Catrin får inte gissa ;) Hahaha
OCH Catrin kände för första gången en spark från min lilla i magen. Han eller hon har varit igång mycket idag <3 mammas lilla :)
Visste ni att Zlatan Ibrahimovic har en tvillingsyster? ;) Såhär spenderar jag mina lärdagkvällar hahaha men jag klagar inte. Har inte tråkigare för att jag är nykter... hahah

yy-yyy-yy-y

Gissa ljudet? ;) Svar kommer med bild, förhoppningsvis.. ingen kan gissa rätt :D hahahaha

Morgon bebbe

God morgon!
-
Vaknade strax efter 7 av att bebben sparkade mig jättemycket ;) Hela magen hoppad upp och ner. Tror den inte ville att mamma skulle sova mer då.
-
Känns lite konstigt att kalla bebben för en den ist för hon eller han, men jag har ju ingen aning. Min kära Maxine och lillasyster Catrin är övertygade om att det är en liten pojke. Oavsett kommer den bli det bästa som hänt mig :)
-
Har precis ätit frukost med pappa och han kollar på Wallander medan jag halvt kollar och halvt skriver. Ska iväg till jobbet om en timme typ. Ska GÅ! Kanske inte är så smart då jag kommer få jätteont ikv men är redo med alvedon plus att jag får gå lite med min pappa igen, något vi gjorde jättemkt för några år sedan och gjorde lite i början när jag var gravid. Nu kan jag knappt gå tio meter utan att behöva kippa efter luft. Men som jag sagt hundra gånger och kommer säga hundra gånger till, vad gör man inte <3 ;) Vi måste dock gå senast kvart över 9. Börjar jobba 10. Förut kunde jag gå på bara en kvart men nu kan man inte räkna med det riktigt haha..
-
Jag hoppas att jag kan bli bättre med träningen i veckan som kommer. Skulle tränat i måndags men då hade jag ju otur med att mitt kort inte funkad på det gymmet, bara simhallen och jag hade inte med några simkläder så jag gick och handlade lite träningskläder ist. Enda träningen jag hunnit med i veckan var med Elin igår :) Jag ska bli bättre med träningen. Spec vattenträningen för den hjälper min rygg lite känns det som.
-
Förresten, Idol igår? Andre är bland det sötaste jag sett. Känner mig som en pedofil som kollar på en kille som är tretton år haha.. Nej då, han är sådär sockersöt så man nästan får moderskänslor ;) Hahah fast dom andra var faktiskt bättre.
-
Ni glömmer inte fars dag imorgon va? :) Kanske till och med ska säga grattis till Pontus, han är ju nästan pappa ;)
-
Nu är det JOBBA JOBBA JOBBAAAA

Sova själv

Inget jag alls tycker om. Har vant mig att somna med min älskling. Sova bredvid honom och sen vakna mitt i natten av att han kryper in bredvid/bakom mig och håller om mig när han ska sova. Jag ska sova själv idag och imorgon. Inget fan av det alls. Men han är världens bästa, på riktigt. Säger jag någonsin något annat så är jag korkad. Så otroligt bäst, speciellt nu när jag har så ont. När han hjälper mig att vända mig när jag inte kan röra mig mitt i natten, när han hämtar vatten åt mig varje gång jag vaknar, som springer och handlar saker som jag prompt vill ha.
Ett kärleksinlägg, men det är han verkligen värd. Min största kärlek. Min fästman. Pappan till vårat barn.

Vilka är med i The Beatles?

Kommer inte ihåg den fjärde i groppen. John Lennon, Ringo Star, Paul McCartney och den sista!? Kommer verkligen inte på honom. Suttit och tänkt på det genom hela Idol. :( Hatar att tänka på saker men inte komma på vad det är :(

Wallander

Kollar på Wallander med min syster just nu. Har fått massa ont igen :( inte skönt. Men bara stå ut! Undra hur jag ska våga sova i basturummet hos pappa själv inatt. Sover vanligtvis bara där med Pontus men sov så bra inatt så vill sova där igen.
Nej men återgår till TVn nu. Skönt att bara ta det lugnt :) Känns dock som jag glömt något men det är en vanlig känsla hos mig nu för tiden. Glömmer allt jämt ungefär :P

Vattenträning och Waynes coffe med säker felstavning

Somnade tillslut igår, säkert liggandes i samma ställning som jag lade mig i då jag inte kunde vända mig själv för jag hade så ont. Vaknade när min käre pojkvän kom hem till pappa och somnade om direkt igen. Vaknade av mitt alarm för att gå upp och vattenträna och tro det eller ej, smärtan var typ helt borta! Lovely.
Åkte ner till Vilunda och tränade på Medley med Elin. Superskönt! Haha, väl där nere skulle hon låsa sitt skåp med chipet hon har i sitt gymkort. Hon försöker gång på gång på gång och provar till och med att byta skåp. Säger att det inte är första gången det krånglar när jag då ser att hon står och försöker chipa igen låset med sitt SL Access kort. Hahaha.
Sen efter träningen åkte vi och åt lunch med Kicki Mami på Waynes coffe, jag har ingen aning om stavningen :S Blev en supergod toast med fetaost, lök, tomat och creme cheese :) Mums.
Nu är jag hemma hos pappa igen, ska bo här resten av helgen. Glömde dock mina järntabletter hemma så får försöka få i mig järn på annat sätt. Köpa jordgubbar? :) Leverpastej osv.
Ikväll är det IDOL :D
Ska pussa lite på min man innan han ska till jobbet. Hejdåååå


Party bild på mig, Carro och Sofie från förra året :) Nu dröjer det ett bra tag innan jag kan festa igen :) Inget jag saknar överdrivet mycket heller, bara vissa tillfällen då man kan känna sig lite utanför för att man inte kan hänga med på allt och inte var med när allt hände.. men men :)

Fryst kolsyrad julmust

Har kommit från jobbet för några timmar sedan. Blev inringd igår för idag. Blev också tillfrågad att arbeta lördag 10-19 och söndag 05.30-14.30 tror jag det var. Känns bra att kunna tjäna pengar igen. Även fast Pontus sagt att han skulle hjälpa mig ekonomiskt, att våran ekonomi skulle bli mer delad när jag pluggade så vill jag ändå inte riktigt utsätta honom för det. Spec inte nu med alla köp man måste göra inför att få en bebbe.
Sitter här nu hos min pappa, kommer sova här fram till söndag är min plan. Blir så när man bor i Täby och arbetar i Upplands Väsby. Kommunikationen är inte den bästa, speciellt inte på helgerna. Bredvid mig har jag en iskall julmust. La in den i frysen för några timmar sedan och glömde den, som vanligt. Nu är den helt isig dock med jättemycket kolsyra kvar. MUMS :)
Kommer få sova med min älskling inatt igen :) Varje gång jag får tillbringa natten med honom sover jag nöjd som en bebis. Dock kanske inte när jag måste väcka honom för att han måste vända på mig för jag har så ont :( Men han älskar mig och jag hade gjort det för honom också <3 Tycker det är ganska orättvist att vissa kvinnor har så problemfria graviditeter medan andra har ont konstant. Även redan från och med v 20. (är nu i v 25)
Haha dagens blåsta kommentar kommer från min syster Catrin (som jag älskar iaf trots att hon inte är världens mest allmännbildade person, för att jag måste;) ) "Idag fick jag veta att Asien inte är ett land utan en kontinent. Jag har alltid hört att folk har pratat om Asien och Kina och trott att det var två länder :D " Som stolt storasyster tycker jag att detta var charmigt ;)

Där var vi i GBG, jag, Catrin, Linda och pappa. Linda var gravid och tjatade på mig att jag också skulle bli det och bara ca 2 månader efter blev jag det. Vilket sammaträffande va? :)
Ska sova nu. Är helt slut efter 8 timmar ståendes. Jag som blir andfådd av att gå i mer än 10 min liksom. Och får ont när jag gått i över 30 min... Men men, bara stå ut. Får ta till med Alvedon i värsta fall. Hur som helst, upp tidigt imorgon för vattenträning :) Förhoppningsvis får Elin en plats också :) Vore inte lika kul att gå själv ju :(
Godnatt alla fina :) ska slänga in ett kort så det inte blir så tråkigt inlägg ;)

Morgonpigg liten bebis

Den har sparkat som tusan hela morgonen :) Blir dock överlycklig av det så ska inte klaga. Känns som den har gjort volter och jag vet inte vad i magen!

Ska käka frukost nu och åka till vårdcentralen. Kolla upp lite saker..

Måste se till att få ner allt som jag ska ha med mig sen. Ska till jobbet direkt efter och sen troligtvis sova hos pappa och förhoppningsvis köra vattenträning med Elin på fredag morgon. Gjorde ju ett tappert försök till träning härom dagen men hade ju världens otur med att det gymmet inte tillhör Medley, trots att det ligger i samma byggnad :( Me sad girl :(

Imorgon ska jag också träffa mami och fanny :) Fullspäckad dag :) Och sen troligtvis jobba extra i helgen.

Nu måste jag skynda mig :) Puss och hej


Min bebbe i v 18 <3

Sova

Ska sova nu.

Prövade f ö en guldig top idag på Åhlens också. Såg seriöst ut som ett guldfärgat tält. Men vem vet, somliga kanske gillar det ;)


Bild lånad från google

Gravid hjärnan i farten igen

Igår skulle jag åka till min kusin och hade kollat SL väldigt noga. När jag kommer till Mörby stn så ska jag ta en buss för att åka mot henne. Sätter mig snällt på bussen och inser att jag satt mig på fel buss. Suck. Denna gång gick det bra dock, kunde gå av och byta till rätt buss då dom åkte liknande runda i början. Börjar bli trött på mitt efterblivna tänkande... Men allt för mammas bebbe!

Mvc besök

Varit hos min barnmorska på mvc idag. Till och med Pontus följde med då han för en gångs skull var ledig när jag/vi hade tid.

Började med att jag fick ta ett stick i fingret för att kolla blodvärdena, de var bra. Kollade blodtrycket tror jag och det var också bra. Hade lite lågt blodsockervärde men hade inte hunnit äta något innan så det var därför. Sedan fick jag väga mig, 1,3 kg upp i v 25. Klagar inte :) Mätte magen som följde kurvan och fick lyssna på babyns hjärtslag som också var helt normala. Känns jätteskönt att allt just nu (peppar, pappar ta i trä) känns bra då jag haft massa problem. Enda som är påfrestande just nu är bäckenbotten. Har fruktansvärt ont efter att jag varit i rörelse under flera timmar. Men vad ska man göra. Allt för våran lilla son eller dotter.

Träffade mamma efter det för första gången sen i augusti. Har haft lite trubbel på den fronten. Men idag var det ganska trevligt. Fick ett par jättefina vantar till i vinter av henne och lite saker som jag glömt där samt försenad födelsedagspresent. Har också köpt ursöta dregellappar till den lille. Dom är så söta att ha plus att kläderna inte blir helt blöta och äckliga då bebisar har en tendens att dregla i tid och otid ;) Charmtroll!

Provade också 2 BHar på Åhlens. Blir helt galen. Jag kan inte ha någon storlek typ. Måste gå till en riktig BH affär och köpa en svindyr som kostar ca 700 kr :( Varför ska jag betala så mycket mer för att jag har stora bröst? De har du blivit ännu större nu när jag är gravid... Det suger :(



Här är bebbens overall som kom från H&M :)

Imorgon ska jag till sjukgymnasten för att se om jag kan få hjälp med mina smärtor och sedan tid på vårdcentralen för att kolla upp en sak. Efter det blev jag inringd att jobba extra, ja tack! Pengar behöver jag mycket mer av. Ska förmodligen arbeta extra i helgen också :) Jag hoppas bara att det kommer gå bra. Känner att jag tappat massa av det jag kunde innan, fast borde gå snabbt att träna upp. Så börjar jag arbeta heltid igen nästa v tror jag.

Lite jobbigt är bara att jag glömt bort vad jag har i veckan, jag vet att jag har massor inbokat men kommer inte ihåg allt. Herre gud. Mitt minne är verkligen kaos. Jag hoppas mina vänner kan ha överseende med det nu när jag har min vattenfyllda gravidhjärna. Glömmer inte saker med flit. :(

Nu ska jag mysa med min man <3 skriver senare!

Dusch, Elin, Hockey!

Ska hoppa in i duschen snabbt som tusan. Min buss går om 20 min.

Ska hem till Elin och mysa lite, sen bär det av på hockey! Varför inte liksom? Börjar gilla sport mer och mer och Pontus bjuder så why not ;)

Hann förresten hämta ut mitt paket från H&M också. Mina fina babykläder tror jag. Hinner dock inte öppna och kolla :)


Bild lånad från google

Effektiv dag med lite otur

Gick till gymmet och frågar var man ska gå in, då jag aldrig varit där. Tjejen som arbetar på Medley svarar ditåt och frågar om jag har gymkort. Ja, Medley sthlm! Svarar jag, varpå hon föröklarar att gymmet i Tibble är ett av få som inte tillhör Medley men som ligger i samma anläggning. Att bara simhallen är för de med medleykort. Suckar och går och handlar lite träningskläder på stadium. Hade otur med gymmen men tur på Stadium för jag hittade ett par träningsbyxor och en bikini som jag kan simma i. Dock är underdelen skitful så jag ska leta upp en vanlig svart del som man kan ha ist. Väl där i kassan så frågade expediten snäll om jag ville bli medlem, varför inte liksom? Så fick jag 10% rabatt på mitt köp. Blev väl 50 kr billigare typ :) Det klaga jag inte över.

Vad har jag mer gjort? Jag har faktiskt gjort lite på min ToDo lista jag skrev igår.

- Ringa CSN - CHECK
- Höra av mig till skolan och säga att jag hoppar av - CHECK
- Ringa förskolan och säga att jag ej kommer på praktiken - CHECK

Nu tänkta jag städa lite och äta klart mitt superstora jätteröda äpple och ringa Elin och kolla om hon vaknat än efter sina morgonäventyr. Haha, hon ringde och var stoltare än tuppen för att hon lyckades få bra på ett IQ test som hon för ca ett år sen fick uruselt resultat på ;) Thats my blondie! :)


Gammalt kort på oss, innan hon åkte till USA

Morgonträning

Blev nyss väckt av min kussimurra :P

Ska äta mina finska karelska piroger till frukost och sen iväg till tibble och träna för första gången. Go Lotti!

En till, bara en...

Kan ju inte låta bli när jag väl har sidan uppe.

Sitter här med min älskling, mätt och belåten. Vi ska bädda rent i sängen och han har varit jätteduktig och tömt kylen då vi inte varit hemma på en vecka och det stank, blääää. Har hunnit handla lite mat och satt upp klockan i köket också, fint!

Nu ska vi hoppa i kojs och mysa :) Imorgon har jag massor att uträtta :)

Det senaste i livet

Har varit i Dalarna, inte skrattat så mycket på länge. Helt underbart att få träffa farmor, farfar, pappa och så kom Carro och Anton dagen innan jag skulle hem. Gick ut och gick med farmor på en långpromenad. Hon orkar inte gå alltför mycket och inte jag heller, men vi var ändå ute och gick i 1,5 h med massa pauser. Sen hade jag jätteont och kunde knappt gå resten av dagen :(

På fredagen hade farmor och farfar en oktoberfest och då kom farbror Lasse upp till Lissängestugan och joinade oss. Supergod mat och jag hade hur trevligt som helst med alla dalmasar :D

På lördagen åkte jag buss hem för att fira min bästa Max som fyllde år. Vi var på Du Chef som ligger i Sickla. God mat den dagen med och roliga människor :) Får ett litet styng av avundsjuka som inte kan gå ut vid sådana tillfällen men vad gör man inte för att få vara med om det bästa som kommer hända i livet? - Barn.

Söndag fick jag hoppa in och jobba lite åt min man. Kändes extremt konstigt efter 1 månad. Men gick bra. Pappa kom och hämtade mig från jobbet så sov jag där den natten också. Pontus kom hem till pappa efter han slutat jobba också :)

Idag har jag sovit till ca 9. Försökt väcka min man som jag knappt sett på en vecka och sen åkte vi till centrum för att äta lunch. Väl där kom Carro och lämnade av en klocka som hon köpte åt mig i Dalarna, kanske en likadan som Maxen? Haha, blev ju kär i den själv också :$ Sen åkte vi hem.

Kommer trovligtvis inte skriva något mer ikv men där var en snabb update om senaste dagarna då jag inte skrivit. Ska bara rå om min egna Pontus och njuta av att vara hemma för första gången på en vecka.

Imorgon har jag massa saker som jag ska stå i:

- Ringa H&M och kolla var mitt paket med babykläder är
- Ringa förskolan och säga att jag inte kommer praktisera
- Ringa skolan och säga att jag kommer hoppa av
- Ringa CSN och prata med dem ang studielånet eftersom jag kommer börja jobba igen
- Städa hemma, ett evigt projekt
- Träna för första gången på över en vecka?
- Träffa Elin
- Lämna tillbaka böcker till Uppl. Väsby bibliotek samt till Täby bibliotek


Det var nog allt för idag. Här kommer lite random bilder från bl a i helgen.



Partyyy

Duschade nyss ist. Ska iväg och fira finaste mackan som fyller år imorgon! Måste skynda så jag hinner med bussen. Ska hem till kusinen först så :) Uppdaterar ikv eller imorgon igen :) Fullrulle kebabrulle

Home, sweet home!

Är hemma nu. Åkte vid halv 8 i morse. Är helt slut, ska hoppa in i duschen skriver mer sen när jag kommer ut och har lite tid ;)

Nytt!

Köpt en jättesöt mamatopp som jag tycker är hur fin som helst plus färgat håret. Känner man sig iaf lite fräsch och någorlunda okej även fast jag konstant känner mig jättefet, dock är det ju bebismage men är så ovant.
Nu kom pappa så nu åker vi till Dalarna! Hoppas alla har en trevlig helg. Skriver igen när jag kommer hem på lördag.
PUSS

Babyfeber!

Gick ju runt i centrum idag och kollade lite inne på H&M. Kunde inte få nog av alla söta babykläder! Börjar dock känna att det är smått jobbigt med att vi inte vet könet, jag valde och krigade för att vi inte skulle ta reda på det för jag vill ha det som en överraskning. Tycker iaf att jag är värd den överraskningen när jag har legat och krystat och med tanke på alla besvär jag haft/kommer ha pga graviditeten. Känner dock att man kan förbereda mer om man vet könet för faktiskt så finns det inte jättemycket olika könsneutrala kläder.


Är du en tjej eller kille? <3

Den lilla krabaten har starkat massor idag, neråt. Kan inte säga att det är så superskönt men hellre det än inga sparkar alls :) Börjar bli smått trött och hungrig nu så ska väl bege mig hem till pappa för att göra mig redo för våran lilla roadtrip till DALARNA :) Ska bli så mysigt att bara rå om varandra och farmor och farfar såklart. Dock kommer jag sakna min älskling som jag blir kärare i för varje dag..


Shopping och Dalarna!

Har precis varit i Väsby centrum, min kärlek följa med sen var han tvungen att jobba.

Hur underbart är det inte att vakna till mitt i natten av att han håller om en, säger att han älskar mig och att han ska göra allt han kan för att hjälpa mig dom sista månaderna innan förlossningen? Jag har börjat få så himlans ont att jag ibland måste få hjälp med att vända mig när jag sover. Allt för att fogarna blir mjukare när man är gravid, om jag fattat det rätt. Gör så fruktansvärt ont ibland.

Hur som helst, har shoppat! Har egentligen inga pengar alls att spendera men var tvungen att köpa gravid leggings/strumpbyxor, en finare gravidtröja, hårfärg, balsam, en fet hudkräm som jag smörjer in magen med och naturgodis till min och pappas resa till Dalarna. Vi åker vid 3! Kommer såklart stanna på McDonald's och äta på vägen, som vanligt, men när man inte jobbat där på en månad så blir man faktiskt lite småsugen på maten. Inte det bästa men ack så gott!

Vi har fortfarande inte beställt hem barnvagnen än men snart så! Det sker väl nästa vecka.


Kollar man riktigt noga kan man se denna kille ur två olika perspektiv.
Kan ni se vilka? :)


Dagens gravid-Lotti

Är hemma hos Cissi, min syster, med pappa. Vi skulle kolla på en eventuell julklapp (som jag får se i förskott). Passar samtidigt på att hälsa på min Pixzie, min katt som jag inte kunde ha kvar för Pontus ville inte ha kvar henne. Hon är ute på deras balkong på väg ner för en ramp som dom har byggt för att hon ska kunna ta sig upp och ner utan problem. Jag går fram till henne och säger med bebisröst: Men älskling! Känner du inte igen mig längre? Och kompletterar med att göra pussljud med munnen. Jag känner på mig att något inte stämmer och kollar ner från balkongen och där nere står en av min systers grannar (som dessutom ser bra ut) och kollar på mig. Ehhhm, HEJ! Säger jag och går generat in igen.

Förstår inte hur jag lyckas skämma ut mig jämt :(

Vi har idag iaf varit på kyrkogården och tänt ljus för gammel farmor, farfar, mormor och morfar. Vi är ju inte hemma på lördag när det är dags...

Nu vill pappa gå in på facebook :D sitter vid hans dator. Hörs senare! :)

Puss

Irriterad

Jag har fått 2 kurser att arbeta med fram till 9e dec. Ser nu ut som att det är två kurser till!? Herregud! Jag som tyckte jag låg bra till och höll på att leta fakta till uppgifter som är näst intill omöjliga att göra för det finns ingen info någonstans trots att man reser sthlm runt och kollar!

Ska andas lite, tänka över skolan, se om det är värt det samt laga köttfärssås och pasta till oss till lunch. Hejdå

Fullt upp idag!

Sitter nu och äter lite frukost. Har fullspäckat schema idag :)



Åka till täby bibliotek och se om jag kan hitta lite fakta och göra klart en uppgift samt skriva början/klart på de uppgifter jag har kvar. Vore så skönt att slitta plugga under praktiken som börjar v. 46!

Åka hem igen för att ha lite ensamtid med min man, vi ses ju inte försen på måndag igen!?!! :(

Packa allt jag ska ha med till Dalarna.

Åka till kyrkogården med familjen för att tända lite ljus.

Träna med syster.

Hem och sova över hos pappa, för vi åker till Dalarna imorgon!


Får absolut INTE glömma att ta med mig teoriboken, måste plugga massa teori i Dalarna. Kämpa kämpa kämpa!!!