Nattbebis

Ska kolla klart på en film med Pontus nu sen ska jag sova. Imorgon väntar plugg, packa till Dalarna, träning samt tända ljus på kyrkogårdar för bortgångna förfäder.

Bebben sparkar massor, en liten nattuggla. Känns riktigt konstigt att ligga på mage nu. Är trots allt i vecka 24! Man känner klart och tydligt att det finns en liten där inne. Undviker helst magställningar :P

Nej men börjar bli riktigt trött nu... Godnatt :)

Kläder, dessa är ju nästan ett måste

Dessa är ju ett måste för den kommande bebisen, tycker jag. Urgulliga! Och såklart är dom här hemma och väntar på att våran älskling ska komma till oss :)

Risgrynsgröt, inte långt kvar till jul

Jag måste bli bra mycket bättre på att få i mig mjölkprodukter. Dricker aldrig mjölk men det är ett måste så att barnets skelett kan bli starkt och växa som det ska. Har gjort risgrynsgröt som jag äter till frukost, men nu också till middag. Är så gott! Får massa julkänsla :) Ska laga massor under vintern! Mumma!

Smärtsamt äventyr

Vi var för att handla barnvagn idag men tydligen lite knas med avtalet med Emmaljunga så vi får åka dit i veckan igen. Blir troligtvis en svart vagn med gröna detaljer som Pontus vill ha, jag själv blev mer förtjust i en svart med rutigt mönster. Vi har ju ingen aning om könet så båda passar bra :)


Vilken tycker ni är finast? Den vänstra har gröna ränder uppe och vid fotstödet, den vill Pontus ha och den högra som är lite rutig föll mig bättre i smaken :)



Innan vi skulle till barnens hus i Uppl. Väsby, åkte vi och åt lunch på drop in och stötte på min syster. Vägen till drop in var dock inte smärtfri. Fick så jäkla ont i högra sidan av magen och enorma smärtor i bäckenbotten. Har haft det till och från sedan det. Som jag sa till Pontus när jag sakta med hans stöd försökte gå fram; hoppas våran bebis blir ett snällt barn med tanke på hur mycket smärta jag har fått gå igenom (och det kommer troligtvis bara bli värre).

Måste också få med en söt historia, när Pontus var liten, ca 8 år, bodde hans familj i USA. En dag hade hans mamma gjort svenska pannkakor till honom som matlåda. Bra att veta i denna story är att amerikanska pannkakor är betydligt tjockare än svenska. Han lärare kom och frågade blyga lilla pontus: What is this? Och syftade då på hans matlåda. It's Sweeidsh meat! Svarar Pontus och tror att han säger: Det är svensk mat! Jag blev om möjligen ännu mer kär i honom när han berättade det. Min fina söta gulliga älskling! Hahaha

Förlovning :)

Jag har ju inte berättat hur det gick till när vi förlovade oss.

Hade under en tid vetat att min älskling hade hämtat ut förlovningsringarna då han tappat försäkringspaprena och hon som hittade dom ringde mig. Världens gulligaste tjej som hjälpe oss. Man  blir så glad av att se att det fortfarande finns några ärliga människor på denna jord.

Jag gick otåligt och väntade på det rätta tillfället som jag var väl medveten om skulle kunna komma vilken dag som helst. Tillslut, söndagen den 16e oktober, frågade han om jag ville med på en promenad, förstod förtfarande inget eftersom jag varit på honom lite om att han måste börja gå ut och gå med mig eftersom det är viktigt att jag rör på mig, speciellt med bebis i magen. Vi började gå ner mot sjön när han gick ner på knä och friade. Jag trodde inte att jag skulle börja gråta, tycker det är ganska klyschigt plus att jag var såpass förberedd, men nog grät jag allt! Och oj vad nervös han var stackarn. Min fina älskling som bara är min, nu och för alltid! <3


Såhär ser min fina ring ut. Guld med 16 diamanter.
Den är ganska smal, Pontus ring är lite bredare.
Jag är världens lyckligaste!

Seriöst sista inlägget för idag

Herregud. Har verkligen inte gjort något vettigt alls idag. Pluggade lite i morse tills jag insåg att det jag har kvar i mina kurser kan jag inte göra hemma utan måste ut och besöka olika verksamheter eller göra lekar med pedagogiskt syfte med barn.

Annars har jag bara ätit, sovit och spelat poer. Det har väl gått sådär. Hittat ett sätt där jag sakta men säkert får in lite saldo på kontot :) Dock otroligt sakta.

Sitter nu och väntar på att mannen med sin bror ska komma hem. Ruuuligt att dom funnit varandra :)

Ska väl hoppa i säng om inte alltför länge. Är dock inte trött. Tänkte gå upp tidigt imorgon för att kanske orka med träning? Sen ska jag och mannen iväg på utflykt och kolla/köpa något, hemlis? Men det skriver jag om imorgon :)

Hade också tänkt ge ett tips på något riktigt smaskigt och riktigt nyttigt någon dag :) Borde kanske själv följa mina sunda tankar.



Har smsat lite med min gudmor ikväll. Hon är ett underbart stöd för mig då jag håller på att försöka skaffa mig körkort innan jag föder min bebis. Börjar ju helt från start med detta. Har bara kört på en parkering förut för 2 år sedan med pappa men har nu tagit 2 kärlektioner och måste börja anstränga mig med teorin. Är fortfarande pirrigt att sitta bakom ratten, spec att möta trafik men vad gör man inte? Hoppas bara på att pengarna kommer att räcka. Annars får jag nog ta ett litet lån eller dylik, om jag nu får det beviljet när jag i princip inte har någon inkomst. Men körkort är ett stort MÅSTE till det läget som komma ska!

Godnattpuss


Kortet taget utanför pappa på vårat älskade klätterträd. Finns ingen finare årstid än hösten <3

Pizzaaaa

Har fått ett obotligt sug efter skräpmat och speciellt godis som jag inte varit ett överdrivet stort fan av förut. Har fått i mig en halv pizza nu, är själv hemma så orkar inte ställa mig och laga något till bara mig. Spec inte eftersom jag stod och lagade risgrynsgröt i en timme i morse. Tycker ändå att jag är rätt duktig med maten och med att röra på mig. Speciellt med tanke på hur otroligt dålig jag varit på det förr. Hur som, inte nog med pizza, blev riktigt sugen på popcorn, chips och dipp men någon måtta får det allt vara. Vill inte gå upp mycket, FÅR inte gå upp mycket...


mmm, shishkebab pizza a la Red corner!



Så återgår till att kolla på true talant. Duett med Emelie och Tommy - a hole new world, en av mina favoritlåtar! Dock kan ingen slå Peter Jöback i den svenska versionen.

Till bebis <3

En sån här har jag beställt hem från www.hm.se till våran lilla bebbe. Jag längtar redan så mycket! Fast njuter av att ha sovmorgon varje dag <3 Magen växer sakta men säkert. Ska till MVC den 9e för att mäta magen och ta lite prover. Hoppas allt är som det ska :)

Fattig, tips på att tjäna pengar?

Jag skulle verkligen behöva pengar. Sitter och spelar lite poker i hopp om att vinna lite, men icke. Är ganska dålig.

Skulle kunna ta jobb som telefonvärdinna, men hallå?! Gravid kvinna, nej tack! Då skulle jag inte ha någon värdighet kvar...

Kanske ta en kurs i att börja göra lösnaglar  och kanske göra det som en hobby för lite extra pengar, bara det att jag pluggar, orkar knappt med det, och håller på med körkort... Suck! HJÄLP NÅGON?

Jag har inte heller någon dold talang som gör att jag kan tjäna pengar via internet heller genom att t ex komma på någon superbra affärside..

I WANT MONEY! THAT'S WHAT I WANT!

hälsosamt eller ej?

Råkade krypa ner bredvid min manbebis som sov, och somnade själv om.

Frågan är nu, när jag insett att jag inte kan plugga mera idag då jag inte har redskapen, ska jag orka åka till gymmet i Täby för första gången eller ska jag pula lite hemma? Haha, pula betyder så vackart ligga på norska ;)
Sitter och äter mellis, clementin och päron medan jag funderar på dagen tuffaste fråga :P

Fritidskunskap bajs

Varför ska man kunna fritidens historia för att utbilda sig till barnskötare? Helt absurt ju :( Vet inte hur jag ska göra. Är nog lite fel linje jag valt, tyvärr. Skulle valt att plugga på yrkeshögskolan istället? 1,5 år och då kunna arbeta med något som ger bra betalt. Vad ska jag göra? Kan ju inte gå tillbaka till mitt jobb nu? Eller? Får försöka stå ut den här terminen som är slut 9e december, har bara bra mycket saker att göra fram till det...


Kortet var taget för lite mindre än ett år sedan, helt omedveten om den lilla parveln som växer i mamma mage <3



suuuuck!

natten

Såhär när man är gravid så är man himlans trött. Klockan är snart 9 på kvällen och jag känner att jag hade behövt sova för läääääääänge sen. Borde ha pluggat men jag orkar inte, finner inte motivationen. Urk! Nej men nu ska jag försöka ragga på min man. Godnatt :D

Glömma bort att man är gravid när magen är stor

Japp, det har hänt mign ett antal gånger. Jag glömmer bort att jag är gravid och råkar se en skymt av mig i ett fönster eller en spegel eller dylik och får en chock och hinner börja tänka att jag måste börja stenbanta. Herre gud..

Idag på gymmet så skulle min syster Cissi lägga in sina saker i samma skåp som min min andra syster, Carro. Carro försöker förklara villket skåp det är då Cissi kom efter oss till gymmet, gravid-Lotti med huvudet under armen säger glatt: Det är ju skåpet bredvid mitt :D Sen vill jag bita mig i tungan och undrar hur fan hon ska veta vilket som är mitt skåp.. haha!

Suck. Ska äta upp min underbart goda sallad och åka till min svärfamiljs hem och kolla fotboll? :P Jaja!

Tjingeling lingonsylt

Tomt?

Den här datorn suger snopp. Skrev massor om mitt tråkiga liv och allt försvann. orkar inte skriva mer idag. Ska upp tidigt och bada med min äldsta syster och mosters monster unge <3

4 månader kvar till jag har en bebbe :) <3 Skrämmande och underbart!

Hopp och dans med foglossning!

Underbart!! Har sovit hos en kompis i natt och åkte mitt på dagen in till stan för att väcka min sovande pojke :)

Vi åkte och hämtade ut våra försökringspapper på förlovningsringarna som min kära man hade tappat när han var och hämtade ut ringarna. Vem sätter försäkringspapper på flera tusen i bakfickan? (!!!!) Hoppas verkligen inte att våran bebbe blir lika korkad som vi är, haha!


Bild lånad från www.google.se



När vi kom hem insåg jag att våran lägenhet hade blivit en svinstia igen, lovely! Jag fick lite ryck och började städa på en gång med hörlurarna i öronen. Sjöng och dansade samtidigt, på högsta volym, tills jag insåg att min käre fästman spelade in min dövsång :( Blev smått generad, ovanligt för att vara jag. Men men, blev helt slut efter en-en och en halv timmes effektivt städande och la mig i sängen, kanske inte det bästa att hoppa omkring som jag gjorde under städningen för nu kan jag knappt gå eller stå, knappt ens ligga ner i sängen för det gör så ont. Tror att jag har eller är på god väg att få foglossning. Fy satan vad ont jag har :( men jag är inte bitter jag!!!

tihi!

"Jag är kissnödig"

Nu är helgen nästan förbi. Har hunnit med träning igår, 1 h på gymmet och sen simma 0,5 km. Mycket duktig. Detta har resulterat i att jag bara gått upp lite mindre än 1 kg och är gravid i vecka 23 :)

Igår var jag också på min farbrors 50-årsfest. Jätteroligt! Känns lite skoj att hoppa runt och dansa helt nykter, då jag i princip aldrig gjort det. Hihoheha!



Kom att tänka på när jag Ralfi och min fästman skulle på match i måndags, Bajen-Jönköping, och jag och Ralfel står och väntar på Pontus på Stockholm Södra, jag går helt i mina egna tankar så kommer en telefonförsäljare fram till mig och frågar vilken operatör jag ringer med, och visar en skylt med alla sveriges olika operatörer. Jag som inte alls tänkte mig för sa det som jag gick runt och tänkte på, ger honom en korkad blick och kläcker ur mig; Jag är kissnödig! Han kollade på mig som att han trodde att jag var dum i huvudet (vilket jag också hade trott om det var ombytta roller) och såg smått förnedrad ut. Jag skämdes och bröjade asgarva och gick därifrån...

Denna gravida hjärna utsätter mig för massor alltså :D Men jag lyckas alltid göra bort mig iaf såå :P

Thats all!

 

Himlans dyr telefonräkning och prat i nattmössan

Eftersom min hjärna är ur balans så glömmer jag hela tiden bort vad jag pratar om när jag pratar i telefon, då oftast med min kära fästman. Detta resulterar så fiffigt i att jag ringer upp 2-5 ggr efter varje samtal för att komplettera samtalet med det jag glömt säga.

Måste jag börja gå runt med ett anteckningsblock fastlimmat i handen så jag kan skriva ner allt jag tänk säga till folk?

Som min kära vän Sana sa, almanacka, har du hört talas om det så kanske du slipper glömma allt? Ja jo, det är en super ide, dock minns jag inte var jag lagt min... :(

Ändra till min blogg som gravid med gravid hjärna? :P

Rebecca på mitt jobb tyckte absolut att jag ska skriva om mina dagliga problem som jag får nu när jag är gravid, jag menar alltså hur min hjärna inte riktigt hänger med. Hur jag ständigt gör bort mig och glömmer saker. Jahaja.. Måste bara fixa min superfula design ;)

Kan ju börja med att min kära vän Sana gjort nya tuttar! Jag och Maxine bestämmer att vi ska ses hemma hos Max på lunch en lördag och jag tackar såklart ja till att komma. Detta var ca 1 v innan denna lördag. På fredagen, dagen innan, sitter jag på bussen och tror att allt är frid och fröjd så slår en tanke mig, lite sent kanske, men det visar sig då att jag arbetar mitt sista schemalagda pass på McDonald's den lördagen. Hur otroligt seg kan min hjärna vara? Jag har vetat om detta hur länge som helst!!!

Jaja, ska laga mat nu. LAX så jag får i mig massor med omega 3 så min hjärna kanske repar sig snart.


Tralalallaa

Länge länge sen...

Nu har jag inte skrivit på tok för länge. Men skriver nu. Jag är så lycklig! Halvvägs i graviditeten, min sambo börjar bli riktigt excited över att bli pappa och vi har det helt underbart just nu.

Känns som en nyförälskelse de senaste månaderna.

Jag har börjat skolan också :) Kan inte säga att jag älskar att plugga så överdrivet mycket men vägrar arbeta på en arbetsplats där regelbundna arbetstider inte existerar och känner att jag måste börja tänka på framtiden mera nu när det inte är bara mig själv som jag ska ta vara på längre.

Igår gjorde jag något som jag velat göra otroligt länge. Jag fick mitt avslut. Jag fick makten, det var plötsligt på mina villkor. Underbart :) Leendet kunde inte lämna mina läppar! Flög runt mitt sista arbetspass på jobbet tack vare denna sak. Kommer sakna alla mina underbara som står mig varmt om hjärtat. Jättemycket! Men min man jobbar ju kvar så kommer och hälsar på :)

Tänk, i slutet av feb - början av mars har jag en liten tusse som bara är mammas och pappas. Jag ska liksom, från att varit en dotter, syster, kompis, flickvän, sambo, barnbarn, bli en mamma! Oj, kan inte riktigt förstå det själv. Känslan är underbar. Antalet tillfällen som jag kollat på UL bilderna är MÅNGA och långa. Mammas bebis. Och eftersom nästan ingen ändå läser min blogg så ska jag få en ring på fingret. Är LYCKLIG!

Det jag skrivit om tidigare i bloggen, jag tror att jag kommit över det. Att det inte gör ont längre. Tog bara 2 år och typ 6 månader att komma över det. Det ända jag är orolig för nu är att det ska hända våran lilla familj något.

Läser andra bloggar, om unga mammor som är ute och festar var och varannan helg när dom har barn under 6 månader. Vad tycker ni om det? Jag tycker inte om det. Dom gör iof som dom vill, det är deras barn men jag kommer inte göra det. Kanske något enstaka tillfälle när barnet är så ung, men då inte bli huvudstupa full så man tappar kontrollen och gör allt för att känna sig som den man var innan barnet kom. Mycket ändras.

Jag kan ibland känna irritation när mina egna vänner festar jämt, sen börjar jag tänka till, klart dom ska göra det :) Dom har inget större ansvar att ta ännu så lev livet medan ni kan <3 Det enda som blir värre, pratat mycket med min syster om det, det är när vänskapen glider ut i sanden för att man inte passar in i deras liv längre när man inte festar hela tiden. Att kompisrelationen bara var festrelaterad. Sad but true.

Nog om detta :) Ska börja plugga nu och INTE skjuta upp på det. Känner att jag måste spurta på lite med detta, mitt mål var ju att göra klart allt snabbt och sen ha massa fritid. JALLA JALLA!

Puss blivande mamma :)