Dumma blogg.se

I samband med att dom gjort om sidan så fungerar inte deras app som den ska för mig, därav världens sämsta uppdatering. Med en liten son som man vill ge allt av sig själv till så hinns sällan datorn med. Men ska väl försöka skriva lite nån gång varje dag iaf. Vill ju kunna gå tillbaka och kolla vad som hänt i framtiden!

Va på magnetröntgen idag. ALDRIG mer säger jag bara! Klaustrofobi x 10000000! Usch!

Mannen min är sjukis och Theo va lite hängig igår så det blir en lugn dag hemma med lite småpulande i hemmet.

Student

Nu är jag och min lilla knorv på väg till min gudsysters studentmottagning! Har bara vart hemma annars idag.

Theo sover, som han gjort hela dagen haha! Snäll bebis som låter sin mamma fixa sig utan avbrott :) älskade trollis!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_206492622.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_206492622.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_206492622.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_206492622.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_206492784.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_206492784.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_206492907.jpg" class="image">

Våran tid då barnet sover

Pontus kollar på fotboll och jag på desperate housewives! :) hade vart kul att vara med varandra när Theo somnat men icke! Min man är fotbolls fanatiker..

Övernattning

Ligger nu i Theodors fasters säng och försöker natta en liten kille som än idag gör allt för att hålla ögonen öppna. La upp ett kort på min "nattfläta" på instagram och kom på att jag ALLTID sover med uppsatt hår! Känns skönast då jag har ganska långt hår och det kommer verkligen överallt! Speciellt när man ska amma mitt i natten och Theo kanske drar tag i håret eller får in det i munnen eller liknande. Ett tips till dom som tycker som jag, att det är skönast att sova med håret borta från ansiktet är att göra en fläta! Det sliter inte lika mycket på håret som en hästsvans eller knut. Helst ska man väl undvika att ha toffs överhuvudtaget men med fläta så har man en bara längst ner på håret. Har man långt hår kan man kanske till och med skippa toffsen då flätan troligvis inte hinner gå upp helt under natten :)

CK

Här är min nya goding <3 åh jag är kär!

Theodor 3 månader


En nyfödd liten Theo

Vid 3 månaders ålder  har Theo vaccinerats, en spruta i varje lår. Han blev jätteledsen och var hängig med feber i ca 2 dygn. Han väger nu 6800 g och är 64 cm lång dvs att han gått upp 3 kg och vuxit 12 cm sen han föddes, jag har en stor liten kille! Blöjstorleken är nr 3. Klädstorleken är 56-68 i byxor och 62-74 i bodys, likadan kropp som sin far med lite länge överkropp och kortare ben. Jag har längre ben än överkropp, haha!

Han har nu börjat acceptera att ligga på mage och lyfter huvudet bra och kollar runt och ler. Han har också nyss börjat vända sig från mage till rygg, ganska ofta när han ligger på golvet. De saker som han helst gör är att ligga i babygymmet, sitta i babysittern, träna nacken och ryggen, kissa på pappa, bajsa på farmor, prata massa, charma andra människor med sina leenden och vägra sova. Fötterna är en ny och spännande upptäckt. Dom försöker han dra i när han ligger ner, men lyckas sällan med att få tag på dom så då nöjer han sig med att beundra dom. Tungan åker också ut ganska ofta.


Här var han ca 2 månader

Han har börjat med en ny sak, le stort mot människor som pratar med honom och sen gömma ansiktet som att han blivit blyg. Denna lilla parvel kan tydligen också bli skrämd, det bevisades när hans pappa och farbror satt och kollade på bajen match hemma och båda hoppade upp och skrek JAAAAA när det blev mål, lillen började då gråta ganska hysteriskt och man hörde hur rädd han blev.

Favorit "orden" är; aaaaggghhh, aaaaiiiiii, aaaa, neeeeeeeeeee, neeej och chhghgghg.

Just nu befinner sig min lilla son i en slags trotsig period då nästan bara jag (hans mamma) kan trösta honom och få honom att somna, vilket är en jäkla utmaning då han vill ha ögonen öppna till varje pris och blir så övertrött att han blir helt hysterisk och i princip skriker sig till sömns på kvällarna.


Jag är inte sned, jag är bara gullig!

Magdropparna slutade vi med för ca en månad sen och nu ser man hur han riktigt kämpar för att kunna bajsa ;)

Något som han hatar är när jag är och petar ut snor ur näsan, komma upp ur ett varmt bad, när man ska torka rent i alla väck och att smörjas in med olika salvor och krämer (vilket vi gör då han verkar ha ärvt Pontus hud med utslag och vara torr).

Han har galet mycket hår som han gärna drar sig i och river sig i ansiktet då han är på väg att somna.

Man ser mer och mer hur Theodor vill hänga med allt som händer. Han börjar kolla runt mer i rum och ler när han hör min röst. Han har börjat greppa saker och har till och med lyckats stoppa in nappen i munnen ett par gånger då han tappat  den.

Vi har en väldigt morgonpigg och glad liten kille som har världens underbaraste morgonhumör. Man märker på en gång när han har tröttnat på något då kommer surläppen fram och ett litet gnäll som genast byts ut mot leende om man hittar på något nytt att göra för honom.

Sov och matrutiner: Han äter som mest 1 gång var trejde timme men oftast kan det gå mellan 4-6 timmar mellan måltiderna. När han äter så brukar han hålla sig själv i handen eller ta tag i mina fingrar och hålla i. Har har som mestsovit 9 h i sträck! Men somnar oftast runt 8 tiden och vaknar vid 12 för mat, somnar om, vaknar vid 4, somnar om och vaknar vid 6 och ligger och pratar och sen sover vidare till 8-9. Då är vi uppe någon timme och tränar och leker och sen somnar han om någon timme. Har har en längre vila antingen runt 12 tiden eller på eftermiddagen, då sover han runt 3-4h!

Saker som brukar lugna min lilla korvis när han är ledsen: Läsa en saga och visa bilderna i boken, vira in honom i sin lilla filt och vagga honom fram och tillbaka med nappen i munnen, bli buren så han kan kika upp över axeln, stryka honom över ryggen eller i pannan/mellan ögonbrynen eller helt enkelt åka vagn över lite ojämn mark.

Varje dag lär man sig nya knep och lär känna denna lilla varelse mer och mer. Det bästa som finns är att vara mamma och se hur Theodor utvecklas till en egen individ med stark vilja. Han älskar all uppmärksamhet precis som nästan alla andra barn och blir lycklig av att se sig själv i spegeln.

Än så länge helammar jag honom och så som han växer så säger dom på BVC att jag inte behöver börja ge smakportioner försen han är runt 6 månaders åldern. Min lilla korv är ju lika stor som en 4-5 månaders bebis! :) Undra om jag har grädde istället för mjölk...?


Jag kommer göra ALLT jag kan för att du ska få ett så bra liv som möjligt!

Mamma & pappa älskar dig Theodor Larry William Karlsson!

Instagram

Uppdaterar oftare på instagram! Lottis89 heter jag där, följ mig!

Vackert

Så vackra! Tack för jag fick dela denna dag med er!

Bröllop!

Nu är vi redo för bröllopet! Stort grattis till Clara Levander och Martin Ström på eran dag! <3

Hektiskt

Är världens mest stressade tjej fram till söndag! Ska försöka lägga upp en bild på väskan från CK och skriva om theodors utveckling vid 3 månader. Ska imorgon också på systers killes student och på lördag blir det bröllop. En stor utmaning med en liten kille som tar ca 2 h på sig att somna varje kväll då övertrötthet är det enda ord som kan beskriva honom då.

Jaja, wish me luck!!!

Gissa

Gissa vad jag har fått? Åhh tack snälla älskling! <3

Inte världens lyckligaste

Usch vad ledsen jag blev över att Pontus tappat sin ring. Visst, olyckor kan ske men gör man det på fyllan så får man skylla sig själv lite grann tycker jag.

Tränade ju i förrigår kväll. Två pass i rad! Hård start efter 4-5 månader utan träning. Först körde vi easyline, en slags stationsträning, sen body balance, liknar yoga. Det känns som fan i kroppen nu! Ajajaj! Kan knappt böja mig ner.

Sen igår va vi på BVC, 3 månaders vaccinet för lillprinsen. Oj vad ledsen han blev. Gjorde ont i hjärtat att se :( han ryckte till, tappade nästan andan och gallskrek :( mammas lilla kille. På kvällen blev han lite småfebrig och ville inte alls ligga själv så han va med mig i bärselen, tills han somnade. Mammas korv <3 min syster va med dit som stöd, det behövdes! <3 lillkorven är nu 64 cm lång och väger 6800 g! Stooooor kille!

Idag ska vi till MVC, sätta in spiral, (AJ?!) och sen till stan för restaurangernas dag. Blev aldrig av sist. Ska fixa mig nu. Höres later! :)

Dagens applåder

Går till min man som tappat bort sin förlpvningsring!!!! Yeeeey!!!

Tröttttt

Är så trött så jag tror jag somnar ståendes snart! Såklart när pappan i huset är borta så vaknar barnet jätteofta för mat och varje gång har det varit stora bajsblöjor.. Hade väckningen på 8 men blev väckt vid 6.40 för en liten bebis låg och släppte brakskitar som en riktig karl! Sen va han själv så trött så när han attackerade bröstet så missade han bröstvårtan och säg sig fast som en sugpropp bredvid så man fick bända loss honom. Hahaha jaa, livet med ett småbarn är ju för roligt! :)

Idag ska jag möta upp Pontus inne i stan då han sovit hos sina föräldrar, och tillsammans med Catrin ska vi kika förbi restaurangernas dag :) sen styr vi nosarna mot Väsby för att träääääna!!!! Dubbelpass! Lovely! SOM jag längtat!!!! Bort med äckliga, hängiga mammamagen! (måste f ö börja köra plankan hemma varje dag, ska tydligen hjälpa? Nån som vet?)

Nej men ingen mening att somna om, upp å fixa sig nu när bebisen somnat om!

Världens bästa dag

Har varit själv med Theo i snart ett dygn. Oj vad mysigt vi har haft det! Låg i sängen till 1 på dagen. Sen lekte vi lite på golvet och jag filmade och tog kort. Sen var det matdags så jag satte på sex and the city på dvd och ammade lillfjärten och sen somnade han i min famn. Det har han gjort 2 ggr idag. Gångerna som det sker blir allt färre och färre. Mammas älskling. Som jag älskar dig!

Jag badade också med honom för första gången. Så fått blöjan åkte av så kissade han såklart ner hela mig, skötbordet och några nytvättade bodysar.. Typiskt! Haha! Jättemysig att bada och första gången ett bad inte slutar i tårar! :)

Nu är jag trööööött! Ska upp tidigt imorgo för att packa ihop oss och åka till staden. Ska också träna för första gången på typ 5 månader!? Ska bli underbart! Varit på efterkontroll nu och allt såg bra ut :)

Mysdag i regnet

Skulle åkt till Väsby idag och gått på Väsby festivalen men jag känner verkligen inte att jag orkar lämna hemmet i det här skitvädret. Jag och Theo har ist myst hela dagen hemma. Lämnade inte sängen försen vid 13 tiden och nu sover han bredvid mig i soffan medan jag kollar på sex and the city. Min lilla korv! Vad skulle jag göra utan dig?

Pappa Pontus är iväg på bajenmatch.

En tanke till svärfar som springer maraton idag! Jag är inte alls avis men det är starkt gjort!

Mongo läkare

Nej, jag är inte rasist men det borde va lag på att läkarna i Sverige ska kunna prata och förstå flytande svenska! Gick till vårdcentralen idag för att få tid för magnetröntgen och för att ta tester på sköldkötteln (stavning?!). Var nämligen tvungen att ta prover på den några v efter graviditeten för att se om jag måste fortsätta ta tabletter då den inte producerade hormoner som den ska. Och levern kunde jag inte utreda ordentligt för att jag blev gravid. Men läkaren frågade om jag mådde bra, om jag ammade och om jag ville ha flera barn. Hon ville verkligen inte skicka iväg mig på provtagning eller MR. Så jag sa att läkarna sagt att det är VIKTIGT att jag kollar upp detta efter graviditeten. Så tillslut fick jag det. Men hon skulle klämma på magen först och lyssna på hjärtat. Vad det nu har med saken att göra?

Carro å Anton följde med och passade Theo. Efter åt vi frukost på donken och sen blev det att kolla i affärer. Hittade ett par leggings och en sjal till bröllopet samt en liten present till min man. Inget märkvärdigt men en sak han behöver som han ska få på 3årsdagen. Har inte råd med nå större. Plus att hans julklapp va sjuuuukt dyr!

Sitter nu å kollar klart på another gay movie och väntar på att kunna fortsätta med tvätten. Så skönt att få saker gjorda! Får passa på när min minsta kärlek ligger och sover.

Trevlig fredag!