bf + 4

Japp, så har man gått 4 dagar över tiden.

Ska va vaken och kolla på Big Brother såklart sen blir det sängen. Sova är dygnets höjdpunkt då all annan vaken tid är en pina. Imorgon ska jag till min BM IGEN! Så kanske man pratar om igångsättning då? Börjar ju närma sig det. Men för att bli lite positiv i mina negativa inlägg, om max 10 dagar har jag min lilla pärla :) Ofattbart. Det här med att gå över tiden har fått mig att inse att mina dagar som bara egentligen kretsar kring mig är räknade. Sen kommer en annan alltid komma i första hand. Men det ser jag fram emot. Ser fram emot att bli en mamma och en familj tillsammans med min största kärlek och vårat barn.

Äcklig

Om man någon gång kan känna sig riktigt äcklig så är det nog när man (iaf jag) är så gravid så man nästan spricker. Jag kan inte böja mig ner så att raka benen och klippa tånaglarna är ett jävla projekt som man inte orkar med ofta. Man är så stor så inga kläder sitter bra. Bristningarna på magen gör att man känner sig som en riktig gamling, jag lider verkligen av dessa... Och smärtan man känner såfort man försöker vara aktiv gör att man nästan blir sängliggandes!

En helkroppsmassage och helkropps peeling och vaxning skulle sitta fint som fan. Få känna sig ompysslad och någorlunda fräsch. Är verkligen trött på det här nu.

Om 10 dagar blir jag igångsatt... Vill inte det heller för det är inte kroppens naturliga sätt att föda en bebis...

Kärlek

Kunde inte låta bli att köpa. Blev lite kär och dom kostade bara 179 kr! Älskade Members.com!

McBaby

Eftersom både jag och min käre fästman jobbar på McDonald's kom jag på att vi väntar en McBaby! Åh.. När lilla MB sparkar och jag tydligt kan känna benets eller fotens kontur blir jag nästan lite tårögd. DET ÄR MIN BEBIS!!! Åh! Snälla kom ut nu! Är så ivrig över att lära känna dig! Din pappa tjatar också varje dag för nu längtar vi verkligen efter dig!

Vill inte mer

Var ute i några h idag för att uträtta ärenden på banken i samma veva som jag åkte till MVC för att förlänga min sjukskrivning. Nu när jag kom hem, för ett par timmar sen så kan jag knappt röra vänsterbenet. Hur jag än ligger eller sitter ´gör det så sjukt ont. Ska nog bara ta en alvedon och sova. Får inte ut något vettigt av att va vaken och grinig av smärtan...

Godnatt!

Bf + 3

Ingen bebis...

Har fruktansvärt ont nu!!! Skriver kanske mer sen annars ligger jag bara å försöker sova lite...

Och nej, inte ont pga värkar utan allt tryck neråt och jävla bäckenet som dödar mig! Å nån form av förvärkar som känns mycket i sidorna. Oj vad jag tycker synd om mig sj idag...

Känner mig ungefär som på bilden. En mage med ett huvud!

Mumsigt

Är rätt nöjd! Sen vettefan hur dom smakar! Är mycket för att baka men sen när dom är klara är man inte så sugen längre... Någon som vill komma på fika? ;)

Första bilden är när dom är i ugnen och andra när jag "frostat" några. Alla blev inte dekorerade, några får vara vanliga :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_191420233.jpg" class="image">

Bak feber

Har fått som en fetisch att baka! Vill göra det varje dag helst! Så nu tänkte jag baka kladdkakemuffins med vit choklad och hallon på toppen! Hihi! Så min man får något mumsigt när han kommer hem efter ett extrapass han tog trots bristen på sömn från helgen...

Får se hur det blir nu :) ska som sagt baka och sätta på bra musik sen kanske städa! Känner mig faktiskt otroligt pigg och energisk för en gångs skull!

Bild på magen v 41!

Bf + 2

Ingen bebis än.

Kvällen igår spenderades lite halvspontant med att Max kom hit en liten stund och sen gick vi över till grannarna och kollade på Big Brother och blev utmanade att översätta ett papper med olika ord på bl a engelska till olika tunnelbanestationer. Jag insåg genast att jag är en pendeltågs tjej. Tunnelbanan har aldrig varit min grej även fast jag lyckades klura ut några. Men tillsammans klarade vi av ganska många, jag och P.

Nu har han åkt och jobbat. Min duktiga som jobbar extra för 3e gången på en v! Passa på nu innan bebis kommer. När den nu hade tänkt komma.

Fick tips av Sana att ta ett varmt bad och prata med bebisen och berätta att vi väntar på den och har köpt massa nya saker till den. Ska nog prova det. Även om det inte funkar så är det skonsamt för min onda kropp att slappna av och flyta omkring i vattnet.

Har ny tid på MVC på torsdag. Hoppas innerligt att jag inte behöver gå utan att liten är ute då...

Bf + 1

Börjar garanterat tro på en igångsättning! Jag är en tjej utan tålamod för sånt här. Trodde förut att bebisen faktiskt ville komma någon dag tidigt med tanke på alla förvärkar jag haft..

Låg och pratade med Pontus igår kväll och har svårt att förstå att det faktiskt ligger en helt färdigutvecklad bebis i magen. En liten människa. Så svårt att föreställa sig det när allt man ser är en stor mage.

Min förut ganska bra vikt har ökat med 3-4 kg på 2-3 veckor! Fast otroligt mkt av det är vatten tror jag för när jag trycker på mina smalben så blir det en tydlig grop som lååångsamt försvinner, på det sättet ser man att det är mycket vatten i kroppen. Det är också nu på sistone som jag verkligen sett hur fötter och ben blivit mycket större och så snabbt går man inte upp i vikt.

I eftermiddag kör pappa hem mig och mannen. Längtar efter min säng. Har sovit på pappas soffa hela helgen. Jättemysigt att vara här men min kropp är inte gjord för detta. Har ont lite överallt nu.

Så ikväll blir det bara mys hemma och Big Brother såklart! Vem åker???

Nu: frukost med pappa! Mmm!

BF idag

Japp, beräknat att min bebis skulle komma idag. Har den gjort det? Neeej... tror och känns som att bebis inte har bråttom ut alls. Den vill vara kvar i min mage. Jag är så extremt trött hela tiden nu. Fötterna är som fotbollar och efter att ha suttit och pratat med någon i någon timme så kan jag gå och lägga mig sen.

Det är många som ringer mig nu. Blir jätteglad att det är så många som bryr sig men jag orkar inte prata med massa folk. Jag är utmattad fysiskt och psykiskt. Jag kommer gå ut med när bebis har kommit men jag kommer inte ringa alla jag känner när vi är på väg in.

Har aldrig fött barn tidigare så jag vet inte hur jag, Pontus eller bebis kommer må efteråt så jag hoppas att man blir respekterad för detta och att folk kan ha tålamod och komma och hälsa på när vi är redo för det. Att komma in i livet som en småbarnsförälder kan vara ganska omvälvande vad jag förstått. Man ska komma in i amningen och lära känna sitt barn och ha egentid som den nyblivna familjen man faktiskt är så att hetsa med besök är nog ingen bra idé. Nu kanske jag låter elak och negativ, vill självklart ha besök men som sagt, man behöver inte komma samma dag direkt när man klippt navelsträngen för vi vet inte hur vi kommer må efter. Jag kommer trots allt precis ha gjort den största fysiska och psykiska ansträngningen jag någonsin gjort i hela mitt liv.

Vill ändå säga TACK till alla som stöttat och hjälpt mig massa och alla som visar omtanke. Betyder mycket. Hoppas ni förstår att jag nu bara inte orkar alls... därför jag kanske inte svarar på sms eller i telefon. Men ni kan följa mig här iaf. Jag skriver av mig till å från då jag är ensam väldigt mkt, på egen önskan.

Sovit knappt 3 h..

Sover ju klart bäst hemma just nu men är hos pappa i helgen. Känner inte för att träffa någon alls utan för att bara rå om mig själv nu sista tiden. Man får faktiskt känna så sista dagarna och hemma hos pappa är ända stället jag kan känna att jag kan vara själv förutom hemma.

Är ju bf idag om någon missat det. Men ingen bebis. Inte ens ett tecken på att värkarna vill komma! Usch... Snälla låt mig inte gå över två v! Snälla låt mig inte bli igångsatt! Känns som jag är så stor så jag spricker!

Snälla bebis kom ut nu!!! Du är ju helt färdig i magen...

Dregel-Maja

Har nu de senaste månaderna av graviditeten börjar dregla något fruktansvärt mkt när jag sover! Hela kudden är helt dyngsur när jag vaknar. Vaknar jag av det mitt i natten så byter jag kudde med Pontus och somnar gott om haha! Världens snällaste tjej va?! Nej men detta har kommit i samband med slutskedet av graviditeten. Kan till å med komma på mig själv att dregla lite när jag kollar på tv! Haha undra vem som är mamma/blivande mamma här hemma egentligen!

Har nu sovit i 2 timmar. Fy vad skönt! Vaknade nyss och då kom min man in och gav mig en miljon pussar när han upptäckte att jag var vaken.. Min fina!

Ska ta en dusch nu. Man känner sig rätt äcklig på sluttampen med bröst som kan läcka och detta eviga svettande! Svettas massor hela tiden och det beror tydligen på att kroppens ämnetsomsättning ökat med 20%! Helt otroligt! Så alla höggravida, drick MINST 2 l vatten om dagen! :)

Puss

1 dag kvar!!!

Är nu en dag kvar till bf! Helt sanslöst! Är dock säker på att gå över tiden. Förresten, jag har märkt att det inte går att kommentera när jag bloggar från mobilen. Jättekonstigt! Men går det inte så prova i något inlägg under. Försöker skriva från Pontus dator någon gång om dagen :)

Känner mig lite mer uppåt idag. Blir nog att tillbringa dagen å natten på pappas soffa. Pontus öppnar vilket gör att han måste åka hemifrån vid halv 4 på morgonen hela helgen om han ska komma i tid till jobbet så är bättre att sova hos pappa då tkr jag! Även fast jag inte sover så bra där så har jag iaf sällskap om jag vill ha det...

0,4% kvar av graviditeten! 1 av 180 dagar kvar! Är i kalendermånad 10!!!! Snälla vill du komma ut?!

Nattuggla

Fick tipset av min systers gravida kompis att ladda ner solsidan. Sagt å gjort. Ska lägga mig i sängen och kolla på några avsnitt. Kollade senast för någon v sen.

Är ju ensam hemma just nu och hatar att vara det, sitter alltid uppe tills jag bokstavligt talat somnar. Jaja, ska som sagt lägga mig i sängen nu.

Kram & Puss

Less

Är ganska less nu. Det är 2 dagar kvar till bf och jag har aldrig känt mig mer otymplig och äcklig rent ut sagt. Jag vet att jag inte borde säga så men det är så jag känner. Är för trött för att svara när telefonen ringer flera gånger om dagen, har ingen ork till att duscha, ligger bara i soffan i väntan på att bebisen ska komma ut. Försöker jag göra annat än det får jag så jävla ont att jag inte kan röra benen utan att nästan gråta.

Om folk visste hur ont jag haft denna graviditet. Har haft det riktigt jobbigt. Vill inte att man ska tycka synd om mig men man kan visa lite förståelse och ha överseende.

Usch, är inte ens den glada människan jag brukar vara längre. Känner bara hur tung jag är och att sen vara ensam när Pontus jobbar eller är iväg på annat håll gör mig ännu mer fast hemma, då har jag inte hans hjälp.  Samtidigt som jag känner mig jätteensam så orkar jag inte träffa någon just nu. Förhoppningsvis är det bara två dagar kvar men som det känns nu så kommer jag vara hemma och isolerad i hundra år framåt. Jag vill inte att folk ska tycka att jag är otacksam för det är jag absolut inte, orkar bara inte med något alls just nu. Vill bara sova och kolla på TV tills min skatt kommer ut.



Godnatt!

Puss

Tillhörande kort

Bloggar ju mest från min telefon så ibland kommer inte bilderna med i inlägget och ibland kommer det flera av samma bild

En rädsla

Något jag fruktat sedan dagen vi bestämde oss för att behålla bebisen i magen är att någon ska tappa den lilla! Vet inte varför det är min största rädsla... Vet att jag drömde det tidigt i graviditeten och sedan dess har rädslan hängt kvar.

Drömde inatt att liten kom till världen men inte ville amma och var ändå inte hungrig. Skumt. Var världens minsta bebis!

Igår lekte min lilla bebbe "slå-så-hårt-jag-kan-på-mammas-organ" i ca en timme. Fyfarao vad en sån liten kan vara stark! Tycker att den rör sig mer å mer, är det så när det närmar sig? Jag har bara hört att det ska bli lite lugnare i magen desto närmare man kommer förlossningen?

Va också på förhoppningsvis sista besöket hos min bm! Bebis följer kurvan nästan precis! Och blodtrycket är bra på mig, ingen havandeskapsförgiftning och bebis hjärta tickar på som det ska.

Önskar man på något sätt kunde få bort dessa bristningar bara.... Något som kan dra ner mig bra mkt, oavsett hur naturligt det än är....

Uppgivenhet

Är en blivande mamma som på riktigt börjar tro att bebisen aldrig vill komma ut...

Dum resa

Åkte ju till Väsby idag. Kände redan när jag gick av bussen att jag inte borde åkt.

Ligger nu hemma i soffan och kollar på Big Brother. Kan inte ens lyfta benen utan att skrika till av smärta. Gick hem från busshållplatsen som ligger 1,2 km från oss och det tog ca 30 min. Aningen mer. Usch. Längtar tills den lille kommer så man kan ta mysiga promenader med vagnen utan att gå som ett mongo och va sängliggandes efter det...

Har dock gett upp att den ska komma innan bf. Känns så avlägset att den kommer komma inom en snar framtid. Väldigt svårt att tänka sig..

Imorgon är iaf sista BM besöket. Pontus kan inte komma för han ställer upp å jobbar extra på jobbet. Så mycket man ger...

ska sova nu. Godnatt!

Den slutar aldrig växa!

Dålig uppdatering

Igår röjde vi undan en massa saker här hemma, eller snarare Pontus gjorde och jag halvlåg i soffan och gjorde ett tappert försök till att vika tvätt. På kvällen kom pappa hit på middag och sen blev det mys framför Big Brother. Ja, både jag och P är torskar för det programmet. Underhållande!

Idag har jag glott på TV. Dagen ansträngning var att laga lasagne på den överblivna köttfärsen från igår. Det är så mycket jag orkar om dagarna nu. Men tror faktiskt att jag ska åka förbi väsby imorgon, har en liten känsla av att jag kommer få ångra det kroppsmässigt då jag knappt kan resa mig nu efter att ha stått i köket i typ en timme.

Om 5 dagar är bebis beräknad. Han eller hon får gärna komma nu. Har sånna jobbiga ilningar, känns som knivhugg nästan, neråt. Förmodligen är det huvudet som sjunker längre och längre ner. Skulle vilja baka lite mer för att ha i frysen men jag orkar nog inte göra så mkt mera.

Osammanhängande inlägg. Men huvudet är lite rörigt. Fick en smärre chock igår på dagen och jag är själv så mycket just nu att jag sitter och funderar på en massa saker hela tiden. Inte hälsosamt. Längtar tills orken kommer tillbaka!

Herre gud...

... Mina fötter! Tyckte dom kändes konstiga, se på dom! Första gången jag ser hur enorma dom är under graviditeten! Känt att skorna suttit lite mer tight än vanligt men att dom är som ballonger?! Haha! Här kommer också kort på magen i v 40. Ser verkligen ut som en mage med ben, huvud och armar! Känner mig och ser riktigt sliten ut. Men inte länge kvar.

Ska sova nu. Nattinatt!

Latensfasen?

image description
Carro och Anton var här och hälsade på idag. Flera än jag som vill ha ut bebisen nu  <3

Måste slemproppen ha lostnat för att man ska vara i det som kallas latensfasen? Kan den lossna utan att man märker det?

Var på Danderyd idag för jag inte hade känt bebis som jag brukar. Blev kopplad till CTG som mätte barnets hjärtljud och mina värkar (!). Bebisen började såklart leka rövare i magen såfort vi kom dit, man känner sig då lite dum som blev orolig men dom sa hellre en gång för mycket än för lite.

Sköterskan som tog hand om oss sa efter ca 30 min "Vilka  härliga värkar du har!". Värkar? Tänkte jag. Visste att jag hade sammandragningar som visserligen kändes ganska bra men visste inte att dom klassades som värkar. Så har sedan i morse bortsätt från några timmar i eftermiddags haft ganska regelbundna svaga värkar. Googlar man på svaga värkar så står det att man är i latensfasen. Någon som vet? Kommentera gärna. Känner mig ganska vilsen då jag aldrig varit med om detta förr och är inte alltför insatt. Sitter nu och kollar smått på mina s k värkar och dom kommer med 7-10 min mellanrum. Haha, spännande! Har dock inga förhoppningar då jag haft ont till å från så länge och sen har det avtagit.

På sköterskan lät det som att hon trodde att det inte var länge kvar. Hon sa att det kunde starta för hon och en annan kunde då ta hand om mig och att jag var på rätt ställe osv. Kände sig verkligen ombrydd, om man kan säga så. Jättetrevlig personal!

Tycker detta är spännande! Men som sagt har jag inga större förhoppningar. Är trots allt 7 dagar kvar till BF och förstföderskor går oftast över tiden.

Nu ska jag kolla på film och mysa med min man och ta vara på tiden vi har kvar med bara varandra.

Puss

V. 40 och värkar som avtar

Idag går jag in i graviditetsvecka 40! Helt otroligt! Jag som aldrig trodde att jag kunde bli gravid och snart får jag träffa min son/dotter! Barnet är helt färdigutvecklat i magen nu och redo att möta världen utanför.

Jag känner mig större för varje dag som går, vilket inte är så konstigt. Kan inte böja mig ner och ta upp saker jag tappar och att ta på sig byxor och strumpor är som att springa ett maraton! Trött är jag också hela tiden. Även fast jag inte gått upp så mkt så vägde jag en del innan graviditeten och det är tungt för kroppen att bära upp alla extra kilon.

Har hänt ett par gånger nu att jag får ganska (jätte) smärtsamma värkar som sen plötsligt avtar efter att ha varit ganska regelbundna i någon timme. Tror nästan varje gång att det då är på g tills det tvärt slutar och man nästan trott att man inbillat sig.

Börjar snart tänka och fundera över hur många dagar jag kommer gå över tiden..

Bilden är från en v sen. Tar en ny v 40 bild och lägger upp senare. Tänkte sova lite till. Vaknat 4 ggr inatt.. Och varit ensam. Förstår inte hur tjejer som blivit gravida och killen inte vill ha något med dom att göra, förstår inte hur dom klarar sig! Jag skulle aldrig klarat detta utan Pontus och den hjälp jag fått från familj och vänner <3

Fredagsmys ensam med sex and the city och värkar

Sitter själv hemma. Har ont men håller mig sysselsatt med att kolla på sex and the city the movie :) Pontus jobbar natt och så fort han gick utanför dörren fick jag rätt smärtsamma förvärkar, men what to do? Vill ju ha ut krabaten nu!

Idag har jag bara myst med min kärlek och irriterat mig på omvärlden. Sån är jag när jag har för mkt fritid som jag ändå inte kan nyttja och göra något vettigt av.. Hur spenderades eran fredag? Fest som dom flesta? Det livet känns lite väl avlägset för mig... Usch. Längtar tills jag somnar! :p blir så bitter av att vara så begränsad.

Min man är underbar! Innan han gick pussade han mig och sa att han älskar mig sen gör han samma sak till magen
:) åh! <3

Förbannade halsbränna :(

Vaknade av hemsk halsbränna och att jag hade fruktansvärt ont i ljumskarna och bäckenet. Vet inte riktigt om jag gillar det... Men men, bara dagar kvar nu :) usch vad trött jag är och ont det gör!

Ännu en dag


Brödet jag tänkt baka



Idag kom mamma hit.Vi åt lunch ihop och kollade på film, hann dock inte se klart hela. Fick en söt Nalle Puh matta av henne som nu ligger bredvid spjälsängen. :) Hon kommer också hit nästa vecka och hjälper till lite med städningen. Känns som folk inte gör annat än att städa här, haha. Men som sagt så kan jag verkligen inte det. Plockade ur och i diskmaskinen igår kväll, som jag skrev då också och sen kunde jag inte gå mer resten av kvällen så det är smärta på hög nivå som jag har och har haft under åtminstone halva graviditeten.

Varje dag när klockan är mellan 17-18 så tänker jag, jaha, där gick ännu en dag utan att bebis ville komma ut..

Idag jobbar min kärlek inte natt. Tack gud för det. Är bombsäker på att förlossningen kommer sätta igång på natten och vill verkligen inte vara själv då! För att jag är så glad att han kommer hem ska jag baka bröd så det är nybakt tills han kommer hem :) Om jag orkar. Kan ju sitta ner och göra det mesta :) Fick faktiskt några onda värkar idag på dagen. Men när jag tar fram telefonen sådär lite i smyg från mamma för att kunna klocka dom med en värktimer app jag har så avtog dom såklart. Suck...

Nej ni, nu ska jag ner på ICA och storhandla ett paket jäst hihi!

Puss å puss vi ses (inte) på stan!

9 dagar kvar

Om förhoppningsvis 9 dagar blir vi två helt plötsligt tre! <3 Väntan är snart över.

Idag har vi också varit förlovade i 4 månader. 4 underbara månader. Vi har det så bra nu. Hoppas det fortsätter vara lika bra när lilla parveln kommer :)

Mitt perspektiv av ordet effektiv


Länge sen magen var såhär liten, dock tyckte jag att den var stor där!!



Idag vaknade jag vid 11 och sen gick jag upp och väntade på att Linda och Elvis skulle komma hit.

Vi lagade lunch och pratade en massa :) Kom fram till att det är underligt hur alla i ens omgivning kan bli så uppstressade över en förlossning medan kvinnan som ska föda är lugn, om inte annat måste lugna ner sig för att lugna ner alla andra! Men HALLÅ! Det är inte era kroppar som ska trycka ut ett barn!

Vid halv 6 blev jag ensam hemma igen och bosatte mig i soffan med middag, bestående av rester från gårdagen sallad och en varm smörgås. Där har jag suttit fram till nyss och tyckt synd om mig själv då mina förvärkar blir mer intensiva för varje dag.

Innan jag gick och la mig i sängen gjorde jag ett tappert försök att röja lite på vardagsrumsbordet, det gick ju sådär. Men har iaf fyllt i 2 olika papper idag som ska skickas in imorgon och plockat ur och i diskmaskinen. Mer än så klarar jag inte. Nu har jag tack vare det förbannat ont och vet inte vad jag ska göra mer än att lägga mig i sängen och hoppas på att sova tills Pontus kommer från jobbet hem till mig. Dessa kvällar önskar jag verkligen inte att förlossningen ska sätta igång. Jag vill verkligen inte vara ensam när det sker...

Godnatt!

Puss

Pontus plats i samhället

Pontus hittade sin plats hos Sofia igår, i hundens "säng" haha! Min kärlek <3

11 h av himmelriket

Kunde sova sammanlagt ca 11 h inatt! Är för en gångs skull utvilad till max! Eller? Haha, skulle nog kunna somna om igen. Men det ska jag icke för snart kommer Linda och Elvis hit och ska leka med mig :) ska gå och möta dom snart.

Sen hoppas jag på att hinna städa lite ikv! Känns som att det städas och blir lika skitigt direkt igen.. Jaja!

Och ingen bebis inatt heller. Är nu 10 dagar kvar till bf! Så den lille får mer än gärna komma nu. Både jag och Pontus är trötta på att jag är gravid. Eller jag iaf, tror att han också är det som måste passa upp mig hela tiden..

Ha en bra dag!

Puss

Alla <3 dag

Var med min kärlek hela dagen!

Först åkte vi till Sofia och jag fyllde på mina fransar! Nu kan barnet komma för nu är jag ingen nakenkatt längre! Pontus lekte med hennes hund så länge, trots att stackarn är hundrädd.

Efter åt vi på grillen (jag är så äckligt onyttig just nu men kommer skärpa mig så fort bebben kommer) och åkte hem.

Vi köpte inget till varandra i år och gick inte ut på någon klassisk "dejt" utan var hemma och rådde om varandra. Bakade lite kakor, gjorde egen apelsinjuice och spelade på europatipset och åt middag (sallad denna gång!) tills jag fick sådana fruktansvärda värkar att jag va tvungen att lägga mig för ingen ställning hjälpte. Somnade som en stock och vakna nu! Är sjukt trött men kan inte somna om, som vanligt!

Det var min dag idag :) eller igår om man ska va petig med klockan. Hoppas alla haft en fin dag :)

Puss

Lägenheten

Hade två killar här igår som skulle kolla på badkaret som pajat samt lyset i badrummet. Killarna blev chockade som såg våran lägenhet. De undrade hur den klarat besiktningen! Hål i tapeterna, folk som försökt spackla själva, inget badrumsskåp utan en självmonterad spegel, brännmärken i golvet och färg som försvunnit från alla lister! Det ända vi har satt upp på väggen är en hylla i sovrummet! Resten av alla tavlor och ljushållare är uppsatta på spikar från dom innan. Det är helt sjukt. Vi fick namnet till vår förvaltares chef och ska ringa honom och prata om lägenheten då det kan finnas en risk till att vi måste stå för allt annars...

Håller tummarna för att få hjälp med allt! Vi ska iaf få ett nytt badrumsskåp! Yey!

Fyfan

Sömnbristen syns! Helt blek och mörka ringar under ögonen. Nu under graviditeten är första gången jag sett att jag har mörka ringar.. Sover som en kratta! Men men, lider inte överdrivet mycket av det. Så kommer ju troligtvis livet se ut snart ändå :)

Idag ska jag göra absolut inget! Kanske bara fylla i papper och skicka in till försäkringskassan.

Inatt ringde vi förlossningen. Kände lite konstigheter jag undrade över men det var troligtvis inte det vi trodde. För en stund trodde vi båda att det nog var på G och vi blev som två barn på julafton! Haha!

Söndagsmys <3

Varit på en minipromenad och kollat ut över sjön sen gick vi och hyrde film och storhandlade så nu har vi bakat egen pizza, dom blev enorma så vi har väl frukost och lunch till imorgon med :) haha! Världens mysigaste dag trots dålig sömn inatt!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_189117789.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2524544/images/2012/pic_189117789.jpg" class="image">

V. 39

Igår gick jag in i v 39! Nu kan man verkligen tassa på tå inför bf!

Hade fullt upp igår och knappt sovit inatt pga alla problem med sömnen och mardrömmar.. Vissa saker försvinner inte från mig hur mycket man än undviker det så tack vare en dum dröm är jag helt slut och ledsen. Usch!

Jaja, kort på magen i v 39! :)

Veckans tråkigaste

När han försökte tvinga mig att äta vindruvan haha!

Veckans roligaste!

När jag stoppade in en iskall vindruva mellan Pontus skinkor när han läste och visade halva röven! Skrattade nästan lika mycket som på julafton! Ni vet sånt här riktigt fulskratt som är okontrollerbart! Hahahaha

Kärlek till alla nära och kära

Hade en jävla skit morgon. Skrek, grät och bannade graviditeten så det stod härliga till. Man är tung, näst intill handikappad och helt otymplig! Jag har världens underbaraste kille som försöker hjälpa mig så gott det går trots att nästan inget hjälper.

Världens finaste vänner som erbjuder hjälp, eller som Sana och Maxine som kommer hit och lagar mat till mig och hjälper till med städning.

Hjälpa mig att städa och stötta är min lillasyster också en pärla på! Alla mina systrar har hjälpt mig och erbjudit massa hjälp! Jag är så tacksam! Och min pappa och äldsta syster som skjutsar mig hit och dit och hjälper mig att köra hem saker. Vet inte hur vi skulle haft det utan all denna hjälp!



Idag åkte pappa och jag och handlade på ADIDAS outlet i Hammarbyhöjden. Fick med mig ett par utomhus skor, ett par inneskor som jag kan ha när jag kan börja träna igen och ett par mjukisbyxor som jag kommer bo i nu innan och efter förlossningen. Efter det åkte vi och hämtade ut vagnen som nu står i hallen. Jättefin och en av dom bästa vagnarna om jag har förstått det hela rätt. Underbart! Känns som man kan börja slappna av.

Har sagt ifrån om att åka iväg en massa nu. Har fullt upp denna helg och på tisdag ska jag hem till Sofia och fixa fransarna men efter det får folk komma hem till mig om dom vill ses. Jag orkar inte flänga och fara längre. Varenda steg är smärtsamt och att sitta på en skumpig buss där man inte ens är garanterad en plats orkar jag inte längre, det får räcka nu. Men vore kul med besök här, även fast jag bor i världens ände i jämförelse till alla nära och kära.

Ska sova och vänta in mannen nu. Somnade vid 22 tiden, för tredje natten i rad, sittandes i sängen. Hur trött är man inte då?

Godnatt alla!

Puss

Skit dag

Önskar man kunde trycka ut bebisen ur magen. Är så fruktansvärt less på att vara gravid nu. Inga kläder passar, allt är så jävla jobbigt, vad man än gör hemma så blir det stökigt och det finns inte ork till något alls... blääh. Har skrikit och gråtit typ hela morgonen för allt har bara gått fel!

Vilken dag!

Först var vi på MVC idag. Näst sista inplanerade mötet där! Alla mina värden var bra och bebbens lika så. Frågade min BM om min mage var för stor då jag hört att vissa sagt att den är vääääldigt stor samtidigt som vissa sagt att den är liten jämfört med andras. Hur som helst så är den absolut inte för stor. Den är lagom! Sen får man ju tänka att jag var lite mullig innan jag blev gravid och dom kilona försvinner inte direkt i samband med att en bebis börjar växa i magen och kroppen samlar på sig vätska och massa annat! Jag tycker att det är oförskämt att kläcka ur sig sina egna åsikter om andras magar så man som gravid kan bli ganska känslig och alla blivande mammor känner oftast sig orolig över något i samband med graviditeten så att någon säger att magen är för stor eller för liten kan sätta ovälkomna griller i huvudet på de stackars galna gravida kvinnorna!



Är stolt över att säga att min viktuppgång hittills bara ligger på 8 kg! Min BM sa att det var bra jobbat, det tycker jag också!

Frågade också min BM om vad hon trodde om könet och hon trodde också på en tjej. Vi berättade att vi är ganska säkra på den saken båda två så på vägen ut från MVC så frågade Pontus om vi nu skulle börja köpa tjejkläder men vi enades logiskt nog om att inte göra det tills vi verkligen får se vad det är! Köpte dock en vit liten klänning. Så fruktansvärt söt! Är det ingen tjej i magen så får jag spara eller ge bort den helt enkelt!

Åkte sedan buss till väsby med mannen. Han skulle jobba och jag tänkte hälsa på hos pappa samt köpa present till min äldsta syster som blir 28 år imorgon! När vi ska kliva på bussen så är det nysnö på marken och snöar. Chauffören vinkar argt in mig i bussen och säger åt mig att skynda då jag kollar ner på marken snabbt för att inte halka, samt tar tag i ett handtag på bussen för att hjälpa mig själv upp på den då varenda rörelse just nu är otroligt ansträngande. Blir paff över att han hetsar då jag inte alls är särskilt långsam och säger med glimten i ögat "det är inte så lätt med en stor mage i vägen vettu!" varav han kollar argt på mig och visar att jag ska gå och sätta mig. Då ilsknar jag till. Helt oacceptabelt av honom att säga så till mig! Jag ska ha ett barn om två v och jag tvivlar på att han skulle vara lika ilsken och otrevlig mot en gamling med rullator! Fan SL! Man betalar STORA pengar om året för att åka med er, kan ni då inte se till att de anställda inte är helt tomma i huvudet?! Jag blev arg och pekade finger och gick och satte mig. Ja, jag vet att jag kan uppfattas ha lite aggressionsproblem men det där var inte OK! Spec inte när dert finns folk med handikapp, vissa mer synliga än andra...

Det är sjukt jobbigt att vara gravid nu. ALLT är hundra gånger mer ansträngande än innan. Somnar sittandes på kvällarna och känner mig helt slutkörd hela tiden. Linda sa att många bebisar föds när det är fullmåne, som det är ikväll så man kan ju hoppas!

Puss

Magen v 38!

Såhär ser den ut nu. Tycker den är överallt! Med fina bristningar och allt.... Hatar dom! Men allt för bebben.

Fick frågan idag hur jag ser på förlossningen, om jag är rädd eller hur jag tänker kring allt. Jag kommer ta det som det kommer. Alla förlossningar är ju olika på alla sätt. Jag är dock rädd för att gå över tiden. Vill inte bli igångsatt för då hinner man bli nervös och känna efter. Sätts allt igång av sig självt så bara händer det och då måste man göra det bästa av situationen. Men självklart känner jag mig lite nervös, för smärtan jag kommer uppleva samt att jag ät lite nervös för att bebis kanske inte mår bra? Vet att man inte ska tänka så men kan inte låta bli att vara lite orolig.. Så som jag känner!

Färgat håret

Mötte som sagt upp sana och Max i Täby c igår och när ens vänners första reaktion på en är "oj" när dom kollar på håret så är det nog dags att göra något åt saken! Sagt å gjort, blev riktigt ompysslad igår. Max färgade mitt hår som jag skitit i sen månad 3-4 av graviditeten och sana lagade middag. Sen gick jag och sköljde ur färgen och när jag kommer ut ur duschen så springer båda två runt och städar! (städning hemma hos oss är ett evighetsprojekt). Mina fina vänner! Känner sig själv lite dålig men som sagt, jag orkar verkligen inget längre!

Är nu i Täby c igen men med Catrin denna gång! Har precis ätit frukost på donken och så ska vi shoppa :) funderar starkt på att köpa den superfina CK väskan för 1500 kr :$ men Pontus skulle döda mig! Eller??!

Här är en bild på håret! Ser lite gult ut på kortet dock men är inte det, men som vanligt så gör korten ingen rättvisa!

Natten

Trött till och från. Sover nu verkligen i perioder. Förmdligen för att kroppen gör sig redo för det som komma ska.

Max och Sana kom till mig igår och så gick vi runt i täby c och åkte sen hem och lagade middag. Sen va klockan väldigt sent och Sana åkte hem men Mackan sov kvar.

På morgonen ska jag åka och möta Catrin i täby c så ska vi gå runt lite där. Sen hem och leka lite med Pontus eller kolla på när han tvättar ;) Hihi

Jaja, inget vettigt inlägg...

Godnatt

CK

Underbara rea! En Calvin Klein sminkväska blev min för fjuttiga 162 kr! Kärlek <3 matchar plånboken, samma märke men den kostade runt tusenlappen!

Visar kort imorgon. Har en sovande Max bredvid mig :)

Söndagsmys

Natten till idag sov jag inge bra alls, igen. Men det är väl så nu på slutet antar jag.

Åkte med Pontus till Väsby idag för att möta upp Elin i centrum. Blev till att fika och snacka en massa skit. Mysigt! Sem gick vi hem till henne så jag fick träffa Zacki för första gången :) Jättesööööt! Fick skjuts till jobbet där jag mötte upp Pontus och så åkte vi hem. Kreds till mig som gått till och från bussen idag! 1,5 km x 2 = 3 km!!! Det känns nu vill jag lova!

Vi gick till ICA och sen kom papi (Znappe) hit. Jag lovade att nämna honom eftersom jag har massa läsare så hoppas han säkert på att bli känids ;)

Z och Pontus ska kolla super bowl inatt så dom sitter nu och spelar ps3 medan jag håller på att hungra ihjäl. Först var det nog tänkt att dom skulle va hos Z men jag vägrar låta Pontus sova bórta nu när det är så nära till förlossningen. Kan ju ske när som helst och då vill jag verkligen inte vara själv hemma och med en man som är på andra sidan stan, trolgtvis full... Fy för det!

Nu ska jag spela poker i väntan på att vi ska äta.

Puss

Det är en flicka!

Allt tyder på det om man ska tro myter, formen på magen, kinesiska kalenderns uträkningar och ringtestet.

Sitter nu och är bombsäker på att det är en flicka! Vad kan man ha för namn? Jag är helt såld på vissa namn men min man har inte samma åsikt som jag. Finns så många fina namn, samtidigt som man vill att ens egna pärla ska ha ett namn som är originellt och fint. Som passar till den lille även när liten blir stor!

Kommer det ut en liten pöjk på dagen D så blir jag självklart lika glad! Könet har ingen betydelse. Det är min lilla skatt, min underbara unge som är en del av mig och en del av mannen jag älskar av hela mitt hjärta. Åh, kan den komma nu?

Nätterna blir mer och mer outhärdiga. Alla problem man får med graviditeten är inte att leka med. Och kroppen kommer aldrig bli detsamma igen. Ångrar att jag någonsin gnällt på min kropp tidigare. ALLT blir helt förvrängt, men det är värt det!

 

image description

Vaket mumintroll!

Såhär ser jag ut när jag vaknar mitt i natten av att jag e kissnödig och har halsbränna! Svullen i ansiktet och trött som fasiken :p medan alla andra festar ;)

Glitter vantar

Dessa köpte jag på båten i Finland! Är helt kär! Ville ha i svart men enda paret
som fanns var trasiga. Jag ääääkskar dom! Älskar allt med glitter!

BESÖKSREKORD

Herregud! Igår hade jag 100 unika besökare! Me soo happy! Det är ganska smickrande att så många läser min blogg tycker jag :) Den handlar ju till 95% om min graviditet. Hela mitt liv kretsar typ runt det just nu och snart kommer det kretsa kring det lilla liv som jag ska göra allt jag kan för att den ska ha det så bra som möjligt. Och om min fina fästman såklart också!

Sitter i sängen nu. Helt slut efter att ha tvättat och vikt allt. Samt packat klart BB-väskan. Har ont nu. Så det är så mycket jag kan göra om dagarna sen är jag slutkörd.

Nu väntar jag bara på att pappa ska hämta mig. Ska sova där inatt. Känner att jag vill ha lite familjetid då det mer blivit regel än undantag att jag och Pontus sover där varje helg. Men det kommer inte vara så länge till. Om 8-36 dagar (beräknat till den 25 feb!) har jag min egna familj och är inte lika fri att göra vad som faller mig in, som innan.

Skriver mer när jag kommer till popi, från mobilen då. Ska visa kort på mina finfina vantar jag köpte i Finland :)

Puss

Bebiskläder

Har tvättat 4 maskiner tvätt och ska nu vika allt. Samt packa klart bb-väskan som vi hade våra egna saker i när vi var på kryssning. Ska välja lite bebiskläder att ta med. Den vänstra bodyn följer nog med, det är en present till bebis från min gudmor :) den högra är från Finland. Frågan är, är det en pyjamas eller kan den användas som ett vanligt plagg? Dunno nothing!

Ska som sagt vika klart all tvätt och sen försöka städa lite så kommer pappa och hämtar mig efter jobbet. Sover nog där ikväll. Är inget fan av att vara själv då mannen jobbar eller är på andra äventyr. Man blir ganska nere av att bara sitta hemma.

Bajs dag

Har känt mig riktigt förbannad och ledsen idag. Nu när det lagt sig så är jag helt död och känner mig riktigt ensam. Men snart kommer Pontus hem. Då ska vi kolla upp hur vi ska satsa på stryktipset på lördag. Hatar att vara själv just nu. Är mycket mer klängig än innan, det beror nog på att jag är mer begränsad. Kan inte göra alltför mycket själv. Måste ha hjälp med mycket även om jag själv inte vill acceptera hur kroppen tar stryk av graviditeten... Det blir bara värre då. Usch! Allt som gick på 2 sek som att resa sig upp ur sängen eller klä på sig har blivit värsta projektet men what to do what to do? 23 dagar kvar nu så egentligen kan man säga att den lille kommer om allt mellan 9-37 dagar. Hoppas innerligt inte på det senare.

Ska ner till ICA snabbt och köpa något. En juice eller vindruvor eller glass... haha vill helst äta allt hela tiden, men det kan jag inte heller för att jag blir mätt så jäkla snabbt. Bebisen tar upp all plats i magen!

Framtiden

Kom precis hem från Täby c. Min man var hos läkaren och bjöd mig sen på lunch. Nu har han åkt vidare till sin familj på söder och jag är hemma själv, igen. Längtar tills lillen kommer så man kan få lite sällskap här hemma :)

Satt och tänkte på hur allt kommer att bli. Hur kommer jag bli som mamma? Kommer man få mycket kritik från andra? Kommer vi få en problemfri vardag eller kommer det ständigt vara massa trubbel? Kommer det påverka min och Pontus relation att vi får barn? Många frågor men inga svar... Det får framtiden visa. Jag ser faktiskt fram emot allt som komma ska!

image description

V. 25 vs 35. Skillnad?

För allti för alltid?

Jag älskar dig!

Förvärkar

Var med min älskling på en 40 timmars kryssning till Helsingfors. Ville handla muminkläder till min kärlek som kommer komma snart. Allt jag hittade var en pyjamas i storlek 62 som kostade 200 kr... suck. Resten var antingen jätterosa eller blå. Vill ju ha något könsneutralt! Tror dock att min lilla parvel är en liten tjej. Men vet inte säkert! Idag var jag i Väsby c och fikade med Michan och Linda. Träffade Michan på Elviss dop så bytte vi nr. Har knappt setts sen gymnasietiden! Fanns massor att prata om! Kände då när jag var där borta hur förvärkarna kom allt tätare och tätare... Åkte hem vid 18 och det bara fortsatte och blev värre här hemma. Trodde på riktigt att förlossningen var på G men nu har det avtagit. Men herregud vad ont det gjorde! Det kan ju ske när som helst nu! Längtar så mycket samtidigt som jag är nervös. Min kärleksman följde med mig en bit till bussen idag och säger plötsligt: Längtar tills bebben kommer så jag får vara hemma med dig och den i tio dagar, även om det kan bli jobbigt. Sånt värmer verkligen att höra! Åh, är så kär och glad för våran lilla blivande familj :) Nu ska jag vika tvätt :) Har lagat middag, snäckmakaroner med baconsås ist för skinksås då mannen är lite kinkig med skinka! Har också bakat en kladdkaka som jag ska äta moahaha! Man får faktiskt svulla när man är gravid. Ingen alkohol och ständig värk, ja, man får unna sig! Hoppas alla har en bra kväll :) Puss å kram