Nyårsmys

Har ätit gott och varit med större delen av familjen tills systrarna med killar skulle iväg och skåla in det nya året på annat håll. Kvar är jag, pappa och älskling. Känns konstigt att inte kunna dricka, men what to do?

Hoppas alla får ett underbart nyår :) ses nästa år :)

Magen :)

Tjockismagen! Börjar känna mig ganska ful och klumpig nu...

V. 33!

Går idag in i vecka 33! Spännande! Tiden har aldrig gått snabbare och jag börjar bli rädd att jag inte kommer hinna allt som jag måste hinna med innan pyret kommer! Mina rygg och bäckenbotten smärtor blir bara värre och värre. Gör jag något hyfsat effektivt så får jag så ont att jag måste lägga mig ner efter typ 10-15 min. Fötterna och händerna är rätt svullna och jag har samma illamående som i början av graviditeten, dvs att jag spyr en del... Sömnproblemen är som värst de dagar jag jobbat. Måste springa på toa titt som tätt för det känns som att man ska kissa på sig och så resulterar besöket i bara ett par droppar! Haha! Lillskrutten sparkar och lever loppan. Det är kul att se på magen när den rör sig, set ut som man har en liten alien där inne!

Lite så har jag det nu. Tyvärr blir bristningarna fler och fler också. Trots mitt hetsande med att smörja in magen hela tiden. Det där med att smörja in den är vara skitsnack! För jag har fått massa, kanske för jag e lite tjock? Jaja, dom kommer för en god sak iaf...

Puss! Lägger upp en bild senare :)

Nyårsafton

Kommer bli en lugn kväll hos pappa. Skålar in det nya året med delar av familjen och fästmannen :) allt som heter festa känns så avlägset just nu. Visst hade det varit roligt att klä sig i en fin nyårsklänning, ha glitter överallt och festa på men nu har jag redan ett litet liv att ta ansvar för. :) livet ändras, till det bättre! Men önskar alla nära och kära ett gott slut och gott nytt år!

Ps. Hoppas jorden inte går under nästa år!

Ojsan!

Sov visst två timmar till. Men nu jävlar måste jag gå upp! Skittrött fortfarande dock..

Såg att Pontus fått ett paket som jag ska hämta ut åt honom. Så han kanske blir lite glad idag trots att han knappt sovit något inatt.

En sak jag funderat över, vart har vårar samhälle hamnat när det uppenbarligen är OK att kläcka ur sig en kommentar om andras bröst det första dom gör? Det är fan helt insane! Har folk inte fått någon uppfostran? Vet dom inte vad vett och etikett är? Blir uppriktigt förbannad över detta. Vart fan ska vår värld ta vägen när man ser dom yngres beteende? Skäms på er!

Ledigheten

Sov bättre natten till igår och ännu bättre inatt! Jag sov nonstop i 11 timmar! Ordentligt utvilad dock med huvudvärk. Somnade runt halv 10 igår kväll. Kunde inte ens kolla till första pausen på 21 filmen! Haha! Lika trött var min lilla trollis som somnade i bilen efter en heldag med moster och Pontus :)

Idag ska jag röja lite så allt Carro tog hit igår står i våran "babyvrå" och inte ligger huller om buller i köket. Tänkte försöka röja upp i sovrummet och byta sängkläder så vi har det fint och fräscht när vi kommer hem efter nyårshelgen :)

Jaja, nu ska jag dega lite i soffan.

PUSS

En dag med Anton!

Är på väg till Väsby för att hämta min käre systerson för att ta med honom till Täby! Jag och Pontus ska vara barnvakt, vilket jag tycket ska bli superkul då Anton är världens sötaste och smartaste 2,5 åring :)

Sömnen inatt va bra. Vaknade endast en gång och då av att jag var toanödig :) ringarna är borta och jag är glad! :)

PUSS

Från pappa

<3

Fina

Tack snälla pappa <3 och tack snälla svärmor för ett fint hem och benvärmare!

Mörka ringar

Sedan strax innan jul började jag sova dåligt. Hittar ingen skön ställning och vaknar hela tiden av att jag har ont. Såg idag när jag sminkade mig att jag tack vare det har fått mörka ringar under ögonen för första gången i mitt liv? Lovely... Känner att humöret är i botten och att tålamodet brister snabbare än tidigare. Så idag är det en trött tjej som åker till jobbet...

Love

Satte upp den här ovanför sovrumsdörren innan jag åkte till jobbet! Fick den av mamma i julklapp.

Försökte också städa lite vilket resulterade i att jag inte kunde gå på ett tag utan fick lägga mig i sängen och vila ryggen så jag orkar jobba. Som grädden på moset så spydde jag. Dessa hormoner gör mig galen!

Korten

Skor till bebben och kort på magen

Fick så fina skor av Göran idag. Söta gulliga Göran hade varit och köpt dom till våran lilla plutt som snart är här hos oss. Blev jätteglad!

Magen växer så det knakar. Jobbkläderna börjar bli tighta. Det märks att allt blir större under graviditeten. Börjar samla på mig massa vatten tror jag för fötterna, rumpan och benen har typ exploderat! Trots det har jag inte gått upp alltför mycket. Ligger på 6+ so far. Ganska bra. Vet att man inte ska jämföra men jag vill inte gå upp massa, trots att det är ganska oundvikligt...

Im back!

Tillbaka från juluppehållet. Sitter på bussen påväg hem nu. Hinner träffa älskling i en timme innan han ska till jobbet, som jag precis kom ifrån. Alltid lika kul med scheman som går om varandra. Not! Har massa massa sammandragningar! Gör ont. Skriver mer när jag kommer hem.

Puss!

Uppesittarkväll med pizza

Sitter och spelar med pappa och Alex! Vi vinner inget än. Men jag ger inte upp!

Vinna vinna vinna!

Julaftonsmorgon

Den morgonen har alltid varit magisk för mig och imorgon får jag vakna upp bredvid min kärlek. Förhoppningsvis utan öllukten jag brukar vakna av... Har blivit nästintill lika känslig mot lukter som jag var i början av graviditeten. Men men. Ska inte gnälla. Är glad att jag troligtvis får vakna upp bredvid min kärlek på denna magiska morgon :) <3

Magen

Imorgon går jag in i vecka 32. Tiden bara flyger förbi och jag blir fortfarande förvånad när jag går förbi spegeln och ser min stora mage. Ibland känner jag mig inte alls gravid men då brukar bebben få in en hård spark så inser jag att jag faktiskt har ett litet liv som växer för varje dag i min mage. Tänk att jag ska bli mamma! Jag som för 1 år sen var ute och festade titt som tätt, som för ett år sen hade lite mer uppförsbackar i mitt och Pontus förhållande än nedförsbackar. Nu är vi förlovade och som nykära. Vi bråkar i princip aldrig, peppar peppar ta i trä!!!

Har fått höra att min mage är väldigt liten för att vara i v 32 men har också fått höra " ohh shit! Ska du ploppa ut ungen vilken sekund som helst?" det fick jag höra i 5e månaden tror jag. Undrar om den som sa det någonsin sett en höggravid kvinna? Helt stört vad mycket olika man fått höra.

Här är min mage iaf :)

Nattuggla!

Vaknade nyss.. Av ett sms! Herregud. Ligger på soffan hos pappa och försöker sova. Börjar bli lite för stor och tung för den här soffan känner jag. Hittar ingen skön ställning och vaknar av att täcke och kudde ramlat ner på golvet. Samt att ryggen värker... Suck.

Underbart att jag börjar jobba om 2 timmar. Är det ens värt att somna om? Känns inte så... Kommer vara dödstrött senare.. Men blir till att ta en eftermiddagsnap innan pappa kommer från jobbet. Sen är det dags för bingo lotto, uppesittarkväll!!! Yey!

Ska försöka få lite mer sömn innan jobbet. Godnatt!

Julklapp

Såg att kortet blev till två i inlägget innan.

Bild

Jul!

Har äntligen börjat få lite julkänsla. Har köpt alla julklappar men inte slagit in allt än. Vi systrar sa att vi skulle lägga runt 100 lappen / present men i sin vanliga tur spårar jag. Och vi som behöver pengar till den lille kommer!

Gick förbi Täby c efter mvc i väntan på bussen och hittade ett par jättesöta vantar till bebben. Dom är inte speciella på något sätt mer än att dom är så små!

Vi har slagit in en del julklappar jag och mannen min. Men började få så sjukt ont i ryggen efter en stund. Känns att jag varit igång idag. Mår bättre trots att halsen är i uppror och snoret rinner son fasen.

Jaha, orkar inte skriva mer. Sitter på bussen på väg till pappa med packning för tre dagar samt alla miljoner julklappar.

God jul!

Puss

Mvc

Kom hem för en stund sen från ett besök hos min barnmorska. Har bokat in en ny läkartid då jag börjar få det ganska tungt på jobbet. Men annars var allt bra. Bebisen växer precis på cm som den ska och alla prover var bra. Tog dock inget blodprov och vägdes inte så det blir nog nästa gång :)

Puss

Aktivitetsdag

Mycket aktiviteter på gång i magen idag. Försökte få det på film men varje gång jag drog undan täcket så var det dags att leka stilla leken. En liten retis :) mått illa idag med, dock inte lika mkt som igår. Min hals e i uppror och rösten vill inte samarbeta med mig.

Nog om idag. Tänkte sova så jag är en pigg och glad tjej imorgon. Krya på mig!!

Kärlek

<3

Sjukdag

Var hos läkaren imorse. Fanns tydligen något biljud i hjärtat, men är troligtvis inget annat än ökad blodvolym nu när jag är gravid. Men det är tungt att andas och tungt att få luft när jag ligger på rygg. Allt för den lille.. :) är nu inne i kalendermånad 8! Helt ofattbart! Om två månader får vi träffa den lilla.

Ska vila nu så jag kanske kan jobba på fredag. Hoppas! Är inge kul att vara sjukling :( spec inte när man är själv hemma.

Puss

Kurerar mig

Ligger nerbäddad i soffan. Satt hela bussresan och fick anstränga mig till max för att inte spy på bussen, sen var det bara att springa in och slänga sig över toalettstolen... Har sovit sen dess. Känner fortfarande av halsont och känner mig febrig.

Har provat att äta en macka så får se om jag får behålla den. Illamåendet börjar smyga sig på känner jag. Hoppas inte att det är någon magsjuka utan bara hormonerna jag har i kroppen nu när bebben har sin slutspurt!

Något som är kul är att jag bara har en julklapp kvar att handla. Vet vad det är jag ska köpa så är inge svårt. Orkade bara inte köpa den idag för den är ganska tung att släpa hem.

Nog för mig just nu. Ska vila...

Puss

Sjuk

Hela dagen har jag hostat, snorat och mått illa konstant. Är ganska säker på att jag har feber och halsen gör ont.

Ska snabbt förbi Väsby c för att köpa de sista julklapparna så jag slipper dras med det om jag skulle bli sämre. Efter det ska jag hem och bara vila så jag kan kurera mig. Är ju så att när man har en liten bebis i magen så går energin i kroppen till att den ska växa och må bra istället för att göra mig frisk, så det kan bli långvarigt, vilket jag inte hoppas.

Världens sämsta natt

Har vaknat hela natten av att jag haft hosta, varit så täppt i näsan att jag inte kunnat andas och så fruktansvärt ont i bäckenet att jag vaknat av minsta rörelse. Har känt att febern varit på väg flera gånger och mår så illa av alla hormoner just nu att jag fått springa på toa flera gånger.

Jobbade igår och känner att jag inte orkar länge till. Helt slut efter bara 30 min. Svetten rinner om mig som att jag arbetade i 40 graders värme. Allt är extremt kämpigt och ansträngande nu och jag känner mig son världens gnällkärring.

Hur som. På väg till jobbet. Missar mvc idag så måste ringa och avboka.

Hoppas alla får en underbar dag.

PUSS

Min finaste

Vet inte hur mitt liv skulle se ut utan dig i det, vill inte veta heller. Du och jag. Är så glad att jag tog ditt nummer den där kvällen utanför jobbet. Är så glad att vi hittat tillbaka till varandra trots de värsta motgångarna. Är så glad att du är min fästman. Är så glad att du är pappan till vårat barn, som vi båda längtar så mycket efter. Jag älskar dig.

Barn <3

Kommit tillbaka till pappa nu och njuter av att ta det lugnt innan jag ska dra mig till jobbet.

Tristan är så himla söt! Världens charmtroll :) är så otroligt att mina två äldsta och nära vänner, Mimmi och Linda har blivit mammor! Och jag är näst på tur. Underbar tid framför mig :) och jag längtar!

Måndagsmys

Sitter själv hos pappa och äter frukost. Känner att jag efter helgen borde ta det lugnt med all mat då jag nästan bara ätit. Vill ju inte gå upp alltför många kilon under denna graviditet.

Ska strax klä på mig och gå till min barndomsgranne Mimmi och mysa med henne och hennes söta Tristan :) var så länge sen jag träffade dom sist. Det var faktiskt i somras när jag var gravid i typ 2a eller 3e månaden :) nu har magen nästan exploderat om man jämför med då.

Jaja, allt för nu.

Puss

Vecka 31

Gick in i vecka 31 igår. Tiden springer iväg. Så nu säger jag godnatt och tackar för en minnesvärd vecka :)

Puss

Mer bilder

:)

Bilder

:)

Veckan i bilder

Enjoy

Veckan i bilder

Enjoy

Familjemys

Kommit hem från julbordet på Tyrol. Jättegott och jättemätt! Bebis måste bli mos i magen :p är hemma hos pappa och tänkte spela spel med hela familjen och alla systrars pojkvänner.

Min man pussade nyss magen, kärlek. 2 månader kvar <3

Grisface!

Är riktigt svullen i ansiktet. Ser ut som grisen som kommer ligga på julbordet ikväll! Fyfan, undra om man kan sminka över det uppsvällda? Eller om jag måste stoppa huvudet i iskallt vatten?

Hur som, hade en jättemysig kväll igår med släkten trots att jag hade så ont att jag hade svårt att stå, fick ta en Alvedon. Gillar inte att behöva ta värktabletter när jag lika gärna skulle kunna få vara helt sjukskriven och göra det jag kan. Jobbade inte igår men varje gång jag jobbat känner jag att det blir värre och värre. Och min kropp blir bara tyngre och tyngre. Men ska stå ut lite till. Stackars Pontus måste massera mig dag ut och dag in ;)

Jaja, försöker skriva mer under dagen!

PUSS

Phoennie <3

Är kär :)

Kortet kommer här :)

:)

Barnvagn

Fick samtal idag på jobbet om att barnvagnen kommit :) jaaa! Skönt att den finns nu så har vi en mindre sak att tänka på :) och en till hälsning till Björn, tack för all hjälp! :)

Är nu på väg in till stan för att träffa Maxine och Sana som fyller 22 idag! Lillskiten :) ska bli mys! Men nu orkar jag inte skriva mer från telefonen. God jul :) juste, ett kort får komma med också :)

Puss!

Stressuppdatering

Fattar inget på blogg.se när dom gjort om. Suger. Blir bara massa inlägg utan bilder om jag inte skriver på min Phoniiiie (Iphone). Men då orkar jag inte skriva massa. Idag fyller syster år, minstingen. STORT grattis :) Imorgon fyller Sana år <3 Och igår var vi på antons luciatåg. Sötare tomte får man leta efter. Mosters kärlek <3 :)Sprang omkring i sina ytterkläder med tomtedräkten över. Såg ut som världens minsta och knubbigaste tomte. Åhh!! Men hinner inte skriva mer nu och är irriterad över vad dom gjort med blogg... BAJS! PUSS

Blogg.se är konstigt?

När jag skriver inlägg från dator så kan jag inte lägga in bilder, hoppa ner rader eller ändra till fet eller kursiv stil. Varför? Har någon annan samma problem? Är ju jättejobbigt om jag måste skriva från mobilen jämt?

Jaja, idag ska jag jobba. Idag börjar min 50% sjukskrivning. Måste också komma ihåg att ringa min bm ang det missade mötet som handlade om förlossningen. Det vill jag ju inte missa då jag är förstföderska.

Imorgon blir det jobb 10-14 och sen åka och kolla på finaste Antons luciatåg på dagis! Mosters kille ska vara en liten tomte!

Onsdag är jag ledig och ska troligtvis baka piroger med Cissi. Karelska piroger, som man har i finland, det tillhör julen.

Ska äta frukost nu. Hörs senare :) puss

Julbrevlåda!

Vi har varit i Täby C och handlat lite lunch och barnkläder! Köpte 4 par jättesmå strumpor och ett par vantar till bebis. Han eller hon kommer ju när det fortfarande är kallt ute! Efter åte vi hem och handlade lite mer saker på ICA och när vi är där inne så säger Pontus: Det finns en julbrevlåda som är till för barnen som vill skriva till tomten! Haha! Jag skrattade ner mig! Den är ju till för att posta julkort då det är så många nu i juletid. Men han är så söt. Han kommer bli en sån gullig pappa. Nu har vi precis ätit lunch och städat större delen av lägenheten. Så nu ska vi ha Harry Potter maraton! Myspys! Älskar när min man har börjat vara uppe på dagarna med mig. Det är så mysigt att ha dagarna ihop även om vi städar eller bara myser, för vi gör allt tillsammans. My Love! Puss

Fartfyllld helg

Har inte hunnit blogga från datorn nästan alls utan bara från mobilen. Nicht gut! Kom hem runt 1 inatt. Både jag och Pontus var helt slut då vi igår varit uppe sen tidigt på morgonen. Jag började gårdagen med att åka och simma med min storasyster. Märker att kondisen inte är så bra längre med en 40 cm bebis som trycker på lungorna. Den lilla väger trots allt runt 1,5 kg! Stora bebisen!!! I förrigår sparkade bebben knappt alls men igår hade den boxningsmatch med mina lungor heeeela dagen! Men jag är glad att den lille rör sig iaf! :) Efter träningen igår åkte vi som sagt och kollade på en trea på Lindhemsvägen i Upplands Väsby, Men inget som är aktuellt för oss. Vi klarar oss i den tvåan vi har iaf ett år till! Och vi har världens bästa läge med 2 meter till ICA och inte alls långt ner till sjön och naturen, Efter det spelade vi på stryktipset! Jag vann inget alls och Pontus vann 26 kr! Men han satsade 130 något tror jag. TORSK! Sen vidare till svärfamiljen. Mys att träffas igen. Pratade lite om julen med Pontus mamma så det kommer nog bli en jättemysig julafton! :) Efter det vidare till Znappe med Christer, Fanny, Klas, Pontus, Emelie och hennes kille. Dom spelade en massa tv.spel och kollade fotboll så jag och Fanny var inte överdrivet roade. Min man drack dock inget på hela kvällen så nu kände han lite hur jag har det hela tiden haha! Sen blev det nattbussen hem och vi ramlade i säng och somnade innan huvudet slog i kudden!!!! Båda vaknade tidigt idag med, till Pontus förskräckelse! Haha! Han vill kolla på någon match inatt på TV men tror inte att han kommer orka vara vaken till det. Stackarn! Puss

Fotbolls lördag

Är hos mina svärföräldrar nu. Sitter och väntar på att stryktipset ska börja, och på att Pontus mamma och pappa ska komma hem. Var för länge sen avi var här.

I magen är det full aktivitet.

Vi var och kollade på en jättefin trea i Upplands väsby men vi kommer tyvärr att tacka nej. Det var kallhyra plus att den låg på andra våningen, vilket kommer bli jobbigt om vi flyttar dit när jag e höggravid plus jobbigt att dra upp vagnen varje dag...

Spelat mitt första stryktips idag, så nu ska jag bli miljonär!! :) och sen ska vi till znappe och kolla på fotboll tillsammans med znappe, Christer, Klas, Emelie och hennes kille :) ska bli roligt!!

Nu ska jag bli lite social!

Puss

Jättemagen!

Ny ska jag och min Jättemage sova. Jobbigt med andningen nu när bebisen trycker hårt mot lungorna. Men men.. Det är värt det!! Godnatt!

Puss

Kalas och idol

Har kommit hem från kusinerna efter att ha firat Lisas födelsedag. Var jättemysigt att träffa släkten igen. Kommer träffa dom nästa vecka också när lillasyster fyller år :)

Kollade nyss slutet på sista idolfinalen i Sverige. Amanda vann! Hon har varit min favorit under tävlingen men tycker faktiskt att Robin var strået vassare ikväll. Jaha, ska kolla lite på tv med pappa sen sova för att träna imorgon och sen har jag och älskling fullt upp hela dagen. Massa planer.

Puss!!

Snart nöjd som ett barn

Är sjukt trött! Har knappt sovit alls inatt.. Kom precis hem till pappa efter att ha varit i Väsby centrum. Köpte lite nödvändiga saker trots att ekonomin inte är den bästa.. Plus en jättestor glass! Har i princip varit sugen på glass varje dag sen jag blev gravid.. Så nu är jag nöjd!

Åh, hade gett mycket för att få krypa ner bredvid min sovande prins hemma, fast pappas soffa får duga så länge :) hihi!!!

Fredagens gravidhjärna

Jag och Pontus skulle gå upp vid kvart i 8 imorse för att ta direkt bussen till Täby för vi skulle vara på ett informationsmöte om förlossningen 11.30. Så vi åkte som sagt till Täby c och bytte buss och åkte hem. Väl hemma ska jag kolla på lappen om det var ett möte idag som Pontus behövde följa med på eller om det var ett för bara mig och då ser jag att det står att mötet är 8.45-11.30. Vill ju bara gråta. Det är andra gången jag missar ett möte. Det är inte okej att ha hjärnan i armhålan :(

Nu gnäller min manbebis om datorn. Så måste sluta skriva. Ska fixa lite hemma sen åka till Väsby igen för att möta upp Catrin och Asse i centrum. Sen blir det fasiken hem till pappa och sova middag och tänka över mina dumheter så jag skärper mig till nästa gång!!!

Puss

Så nära men ändå så långt ifrån

Det gäller min kärlek som jobbar på nu till 1 inatt... han är ju i väsby som jag men ändå inte här.

Samma sak för mina besökssiffror! Ligger på 84 idag med en kvart kvar till en ny dag. Så nära rekordet som ligger på 87, men ändå så långt ifrån! ;)

Nu ska jag sluta snacka skit och stänga ner datorn för imorgon måste vi upp ganska tidigt för att åka till täby för att gå på andning och avslappning på MVC. Kom dock på att Pontus kanske inte måste med på det utan bara jag... Jaja, efter det ska jag till Väsby igen för att träffa min minsta syster i centrum. Måste hitta ett rött långt linne där en mage får plats! Godnatt alla :)

Puss

Dagens gravidhjärna!

Det var länge sen va? Hihi! Men nu har jag gjort bort mig igen!!!

Gick ju som sagt och tränade vattengympa med Elin och min pappa sa att han kanske kunde hämta upp mig på vägen hem, då hans jobb varit ute på roligheter så om han var på väg hem när jag var klar så kunde han hämta upp mig eftersom jag ska sova hos honom inatt.

Hur som helst, hade knappt några batterier på min nya Iphone så stängde av den innan vi gick in då det inte finns någon mottagning på Medley och det drar massa batterier när mobilen söker efter mottagning. Sagt och gjort, den var avstängd under  hela träningen. När vi är klara sätter jag på min telefon och inser med PANIK att jag inte kan min nya PIN kod då den ligger hemma i soffan och smart som jag är har jag inte bytt till min personliga kod än. Bittert!!! Pontus skulle också ringa mig på sin rast då han ska till pappa sen när han slutat så vi sover här tillsammans. Men ringde honom från pappa nyss och fick tag på honom precis innan han skulle in från sin rast, TUR! Han sa att jag var klantigast i världen men jag avfärdade det med att säga att jag ändå var en söt liten kattunge :D Haha! Sån är jag!

Och nej Rebecca, jag har inte gått upp så mycker ;) Haha! Tänkte skriva när jag går in i v 30, på söndag, hur mycket jag gått upp! :) Och lägga upp kort på magen också :)

Puss

Vattenträning

Nu ska jag på vattenträning med Elin! Ska bli skönt trots att jag är dödstrött. Var hundra år sen sist jag tränade, skärpning! Dock syns det inte på vågen! :) Bara 31,7 kg plus sen jag blev gravid :) hahaha

IQ



Satt med det där testet hur länge som helst på facebook. Är helt slut i huvudet nu. Platsar inte i Mensa riktigt men ska säga åt Pontus att göra det så får vi se vem som är smartast! Hihi, sist vann jag ganska överlägset. Är inte allmännbildad men jag är smart!

Pojke eller flicka?

Magens form
Pojke: Toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån. X
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.

Pigmentrand på magen
Pojke: Lång & tydlig rand. 
Flicka: Ingen rand. X

Babyns hjärtfrekvens

Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min. ?
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min. ?

Mammans skönhet under graviditeten

Pojke: Bibehållen skönhet. ?
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten. ?

Halsbränna

Pojke: Mycket. 
Flicka: Lite eller ingen. X

Babyn hickar
Pojke: Lite eller inte. 
Flicka: Mycket. X Den lille hickar mer och mer. Känner varje dag nu!

Babyn sparkar
Pojke: Mycket. 
Flicka: Lite mindre. X Är ganska livligt ibland men inte jätteofta.

Var i magen babyn ligger

Pojke: Babyn ligger högt. X Trycker på mina revben och lungor, ajaj!
Flicka: Babyn ligger lågt. 

Blödande tandkött
Pojke: Mindre blödande. 
Flicka: Mycket blödande. X Vid varje tandborstning.
 
Utåtputande navel
Pojke: Senare under graviditeten. X Börjar puta lite snart tror jag, gör ganska ont.
Flicka: Tidigt i graviditeten. 

Babyn sparkar på
Pojke: Höger sida. X Mest på höger sida men också på vänster!
Flicka: Vänster sida. X

Mammans illamående
Pojke: Inte alls eller lite. X Nu inget alls.
Flicka: Mycket. X I början mycket.

Håret på mammans ben

Pojke: Snabbt växande. 
Flicka: Normalt växande. X

Mamman är sugen på
Pojke: Choklad & Lakrits. X
Flicka: Frukt & Syrligt. X

Slutresultat
Pojke: 6 st
Flicka: 9 st

Detta är tydligen gamla sägen så får se om något stämmer in! Ser ut som en shemale! Haha! Eller mest en tjej kanske, tycker dock att det mesta där uppe kan variera rätt mycket! Men nog är jag nyfiken på den lille i min mage! Flera jag känner har drömt att det är en tjej OCH att jag kan plocka ut bebisen och stoppa in den igen, freaky! Men mamma, Catrin och Bea har drömt detta... Vore kul att veta vad alla tror att det blir, se hur många som tror tjej och hur många som tror kille och vad det faktiskt blir!!

Puss

Sprängning i Täby C

Igår var ju jag och Catrin i Täby C i MÅNGA timmar. Kom dit vid 8 och åkte vid 16. När vi satt och skulle äta lunch så hoppar hela centrumet iaf 3-4 cm och man hör världens smäll. Folk springer fram till fönstret för att kolla vad som hänt, men det var bara en sprängning utanför centrumet. Dom håller på att bygga om massa men denna gång kom det ingen varningsignal som det alltid gör innan så vi höll på att bli haalvt ihjälskrämda. Jag blev lite orolig för lillen i magen som började röra på sig, inga sparkar utan nästan vrida på sig. Han eller hon som sov innan. Stackars blev orolig...

Glömde bara säga det igår :)

Snart kommer min älskling hem, han åkte iväg för att köpa nybakade frallor till frukost. Vissa har det bra!!!

Puss

IPHONE ♥

JA! ÄNTLIGEN har jag en egen Iphone! Köpte den idag och imorgon vid 14 ska jag kunna använda den precis som vanligt, med att kunna surfa och allt! Jag är så lycklig! Då kommer jag lägga upp massa kort också för med min gamla trasiga telefon kunde man knappt göra något alls. Men nu behöver jag ju knappt en dator liksom!

Nej, jag köpte inte en Iphone 4 S. Jag kände att jag klarar mig bra utan dom där extrafunktionerna som kommer med den. Behöver nu bara lära mig att hantera en Iphone. Helt ärligt fattar jag noll. Är glad som kan skriva SMS med touch!

-

Nu har min älskling kommit hem. Jag lagade mackaroner och tacofärs i ugnen till oss. GOTT!
Han gillar inte alltför mycket grönsaker så jag mixade ner lite grönsaker i köttfärssåsen så att han inte märkte att jag tillsatt grönsaker. Perfekt! Han sa att måltiden var en 10+ så jag är nöjd. Berättade att jag mixat i grönsaker och då ville han inte äta mer men sen åt han iaf haha!

Nu ska vi mysa i sängen och sova. Imorgon kan jag förhoppningsvis lägga upp kort på alla babykläder jag köpte idag! Hoppas hoppas hoppas! Sen ska jag även träna imorgon. Ca 2,5-3 veckor sen sist.

Puss

Halvtidssjukskriven

Skönt! Jag som nästan gråter av smärta ett par gånger om dagen. Hade hoppats på heltidssjukskrivning, men inte mycket att göra åt den saken. Kommer förmodligen bli det om ett par v om det fortsätter göra ont i det här tempot. Är hur som helst sjukskriven helt veckan ut för att vila upp mig. Läkaren tyckte att jag behövde det, det tycker jag också. Det är hur jobbigt som helst att arbeta på McDonald's med bäckenbotten smärtor och få sammandragningar av stressen är inte heller det roligaste.



Känner mig som ett proffs som vet vad sammandragningar är. Det är när livmodern drar ihop sig för att förbereda inför förlossningen. Dessa blir bara starkare och starkare desto närmare förlossningen man kommer.

Har också handlat massa saker idag, men det berättar jag om sen. Måste vila lite nu.

Puss

Julhandel

Kollat på¨endel julklappar och köpt massa bebiskläder idag :) Superfina! Måste bara köpa massa strumpor nu så lillen klarar sig sen.

Ska iväg till läkaren strax :) Puss

godnatt

nu stupar jag. godnatt! imorgon, julhandel i Täby med syster och 2 läkarbesök. nattiiii

Lugnare igen

Kanske hormonerna bidrar något till att jag blir helt ok glad igen ganska snabbt? P ångrade sig, bra mycket. Dock har man hört det massa gånger tidigare men liksom, alla är mänskliga. Jag kom hem och fick tulpaner, choklad, gifflar med vaniljsmark (min favorit) och julmust (som jag dricker på tok för mycket just nu).

Börjar bli trött... men måste mata min manbebis för han har inte ätit på hela dagen.. Jaja, godnatt!!

Puss

Dra åt...



Var på personalfesten igår, hade inte roligt alls. Kanske för man inte är i världens partymood när man är på smällen och har ont? Who knows. Det var mycket hög musik, folk och idioti. Tvungen att stanna kvar i sju miljoner år längre än jag ville för Pontus vägrade dra för det var gratis öl, vilket resulterade i världens drygaste pojkvän som idag var så bakfull att han var tvungen att byta bort några timmar av sitt arbetspass och jag var tvungen att jobba över för han mådde så illa. Schysst pojkvän va? Super sig så full så hans gravida flickvän som ska träffa läkaren imorgon för hon har så ont, måste jobba över åt honom och GÅ hem själv från busshållplatsen som är 1,5 km från vårat hem när det är kolsvart ute. JA JAG ÄR RIKTIGT FÖRBANNAD OCH DET ÄR INTE MINA HORMONER FÖR EN ENDA JÄVLA GÅNGS SKULL!

Är så sjukt förbannad.

INTE PUSS

Chillipill hos Znappe

Sitter hos Znappe, pontus, jennie och  rappel. Killarna sitter och spelar medan tvillingarna rappel och jennie bråkar om vilken kille dom ska hångla med på personalfesten :) haha.. Kommer kännas konstigt att vara på en personalfesr och vara gravid i sjunde månaden och nykter. Dock bra att vara nykter :) Jag måste gå och simma snart. Min rygg dödar mig :( jaja, ska väl sluta skriva nu, skitsvÅrt på znappea iphone, är nte van  :p

Otaggad till max

Är sinnessjukt trött och inte alls taggad på personalfest ikväll... Kanske för att jag inte dricker? Kanske för jag hade den där välbekanta obehagskänslan som jag inte haft på otroligt länge, men den kom igår? Kanske för jag bara vill ligga och sova när jag för en gång skull är ledig? Kanske för jag skulle vilja ha min man för mig själv en enda dag och natt utan att han eller jag är trötta efter jobb och stupar i säng? Kanske är det väldigt tröttsamt att aldrig ha en enda ledig dag ihop. Vad tänker folk liksom? Vi är sambos men sover ifrån varandra ca 3 gånger varje vecka och dom övriga dagarna ligger den ena och sover när den andra kommer hem... Ja, man tröttnar på det.

Nej nu ska jag väl börja "fixa" mig och sminka mig och ta på mig kläder som jag ändå knappt kommer i längre. Frustrerande. Åhh.. Bara inte min dag idag. IGEN! :(

Nästan lika stor som jag innan jag skulle föda

Kul att höra det från sin mamma? Nej, tog lite illa vid mig. Har fått höra att magen är ganska liten om man jämför med andra som är lika långt gångna? Hur som, har sovit hos pappa igår till idag. Igår satt jag, Catrin, Alex och pappa och spelade spel och åt glass efter middagen. Han hade gjort egen vaniljglass med chokladbitar och små bitar av pepparkaksdeg i. HUR GOTT SOM HELST! Kallade glassen för Bengt & Larrys hihi, min pappa heter Bengt Larry ;) Sen kom Pontus och joinade oss efter typ 100 missade bussar från Hallonbergen. Ja, jag är verkligen irriterad nästan hela tiden...

Idag träffade jag Linda och Elvis igen. Vi gick ner till ICA Format för att hämta ut Pontus julklapp. Gissa om jag är glad över köpet! Tror dock att han kan bli lite irriterad över den fast också riktigt glad. Haha! Klurigt va?

När klockan blev 15.00 idag slutade Pontus jobba och vi möttes upp för att gå till mamma för att klä granen och baka pepparkakor. Pontus var trött efter öppningen idag så jag bäddade när honom i en säng hos mamma medan jag, Carro och Anton fick baka och ha oss. Myspys. Sen körde Carro hem oss och nu är vi här. Börjar bli trött och vill sova... Så nu ska jag det!

Puss

Urk!

Sovit ca 5 timmar? Och ska åka med Pontus till jobbet tänkte jag för då får jag sällskap plus att min resväg som jag hade behövt åka för att vara på jobbet vid 11 när jag börjar är inte lika smidig som den är nu då man alltid brukar missa bussen i Vallentuna och får vänta i 30-60 min. Lovely.

Tänkte kanske gå en prommis i väsby eller kika in hos pappa och säga hej. Måste fixa min matlåda nu och packa ihop mina saker. Ha en bra lördag :) Efter 20.00 ikväll blir det HEEEEELG!

Puss

Kärlek

Tog ett snabbad. Hela jag kommer inte ner under vattnet då magen och brösten flyter upp som badbollar haha! Hjälpte sedan Pontus med maten, han har blivit så duktig med att lära sig lite som har med mat att göra :) Och det blev supergott!

Glömde dock ta med julmust till badet men men, shit happens!

Nu ska vi kolla på någon skräck-komedi som han laddat ner och jag ska njuta av den lilla tid vi har innan jag blir arg :D

Puss

Mysfredag

Hemma från jobbet. Ska hoppa ner i ett varmt bad med iskall julmust och förhoppningsvis bli av med lite smärta. Sen ska jag och älskling laga tacos och ha mysigt! :) Här är ett kort på mig idag, jag insåg plötsligt att jag blivit STOR! Bebibsmage tihi


Puss

Grannar...

Godmorgon!

Vaknade 06.45 av att grannen ovanför oss håller på att hamra och spika. Pontus som varit vaken hela natten blir irriterad och jag skriker så högt jag kan: LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄGG AAAAAAAAAAV!!!!!!!!!! Vilket resulterar i att dom genast slutar :) Dom kanske insåg att bara för att dom är vakna 24/7 och låter så är inte alla runt omkring vakna  hela tiden! Detta är också våra grannar som hoppar och dansar till turkisk gitarrmusik och gör konstiga ljud varje kväll. Suck...

Ska fixa mig och åka till jobbet. Jobb 10-19 idag! Inte glömma leendet trots mitt skiftande humör...

Puss

Hälsning till en trogen läsare ;)

Hihi tack snälla Jennie för skjutsen hem och för att jag fick gnälla av mig :D Och för att du läser min blogg varje dag ;) Kramar sin Örkelmayer!

Kom på det namnet på jobbet häromdagen. Mitt nya namn :D

Nu har jag för ont för att sitta upp så nu ska min man massera mig och så ska vi kolla på smurfarna för 3e kvällen irad då vi somnat varje gång :P haha

Hormoner i överflöd!

ÅhhhHHHHhH! Jag blir helt tokig på mig själv. Känner inte igen mig! Jag och Pontus lagade nyss köttbullar och mackaroner och så säger han: Jag tar chilisås istället för ketchup, för ketchupen är slut. Jag blir skitarg och vill inte äta och börjar gråta för vi inte har någon ketchup... SERISÖST! Inser nu efteråt hur töntigt det är, men det känns som att jag är sur över inget HELA tiden. Speciellt eftersom jag alltid är så glad på jobbet, då finns det liksom ingen glädje kvar tills jag kommer hem! :( Är ett under att jag lyckas vara så jäkla glad på jobbet jämt. Sitter också och gnäller över alla som säger: Njuuuuut av att vara gravid. URSÄKTA!? NJUT av foglossning, humörsvängningar, inte kunna andas ordentligt  för bebisen trycker på lungorna, inte kunna börja sig ner för det är sjukt jobbigt, inte få plats i sina kläder, inte kunna ta ett glas till maten, inte kunna göra allt man vill osv. Det enda som är mysigt eller positivt med graviditeten är hur mysigt det är när bebisen sparkar, att jag kommer kunna sova utan att en bebis väcker mig om nätterna och sist men inte minst att graviditeten bidrar till att jag får träffa och bli mamma över det finaste som kommer finnas i mitt liv :)

Tycker bara så synd om Pontus som måste dras med mitt jäkla humör jämt... Får så dåligt samvete när jag har fått ett utbrott. Min man <3


Bild från www.google.se

Ojämnt ansikte

Nu är jag hemma från jobbet. Har ganska ont idag, men inte länge kvar hoppas jag!

Kollade på mig själv nyss i webcamen och insåg att mitt ansikte är väldigt ojämnt! T ex så sitter mitt högeröga högre upp än det vänstra. Usch! Sa det till Pontus som hatar mig för att jag sa det för nu kommer han tydligen gå och störa sig på det. Haha! Men visste ni att om man tar ett kort på sig själv rakt framifrån och delar det på mitten och sen gör man en kopia på varje halva och vänder dom spegelvänt så har man fått två helt olika ansikten! Ganska coolt, men ingen människas ansiktshalvor är helt lika varandra :)


Bild från google.se

Puss

Halsbränna

Alltid lika roligt att vakna av halsbränna :( Eller det är iof första gången jag vaknat av det. Jättejobbigt och nu kan jag inte somna om. Blir till att köpa något på Apoteket så man iaf kan somna om i fortsättningen. Ajajaj!

Så, vad händer 4 på natten? Det är 1a december idag. Första luckan på julkalendern! Första avsnittet på tv! Undra om man ska orka upp och kolla på det, som tradition från när man var liten. Eller kanske bara mysa med mannen som för en gångs skull sover med mig.

Ska somna om igen, eller försöka, så jag orkar arbeta imorgon.

Juste! Igår hade jag nästan inte alls ont varken på jobbet eller efter jobbet, trots att jag stod i 2an där jag brukar få ondast.

Ville bara säga det ;)

Godnatt!

Puss

Halsbränna

Alltid lika roligt att vakna av halsbränna :( Eller det är iof första gången jag vaknat av det. Jättejobbigt och nu kan jag inte somna om. Blir till att köpa något på Apoteket så man iaf kan somna om i fortsättningen. Ajajaj!

Så, vad händer 4 på natten? Det är 1a december idag. Första luckan på julkalendern! Första avsnittet på tv! Undra om man ska orka upp och kolla på det, som tradition från när man var liten. Eller kanske bara mysa med mannen som för en gångs skull sover med mig.

Ska somna om igen, eller försöka, så jag orkar arbeta imorgon.

Juste! Igår hade jag nästan inte alls ont varken på jobbet eller efter jobbet, trots att jag stod i 2an där jag brukar få ondast.

Ville bara säga det ;)

Godnatt!

Puss