Lotti kokar soppa
Gjorde en supergod kyckling-, tomat- och currysoppa! Den blev mycket godare än jag trodde att den skulle bli. Har aldrig varit ett stort fan av soppa men med denna och hemgjort nygräddat vitlöksbröd så blev det toppen! Rekomenderas! Plus att den inte är onyttig :) Här är receptet, från arla.se
1 äpple
1 gul lök
Svenskt Smör® från Arla
1 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
½ tsk salt
½ dl hackad persilja
Ingredienser
4 port
2 kycklingfiléer, ca 250 g1 äpple
1 gul lök
Svenskt Smör® från Arla
1 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
½ tsk salt
½ dl hackad persilja
Gör så här
Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.
Vi gjorde likadant som receptet förutom att vi skippade persiljan, Pontus som har blivit kungen på att hacka lök gjorde det och tärnade kycklingen. Mysigare att laga mat tillsammans.
Enjoy!
Puss
Vi gjorde likadant som receptet förutom att vi skippade persiljan, Pontus som har blivit kungen på att hacka lök gjorde det och tärnade kycklingen. Mysigare att laga mat tillsammans.
Enjoy!
Puss