Vaniljbullar

Skulle ju bakat igår men när jag skulle sätta igång var klockan för mycket och Pontus familj kom hit. Så nu är bakningen i full gång! Degen jäser, mannen sover och jag ska röra ihop vaniljfyllningen till vaniljbullarna medan jag lyssnar på musik.

Det här receptet ska tydligen vara enkelt och ge saftiga bullar :) Torra bullar är bland det värsta som finns. Här är receptet om någon annan vill baka!

Lånat från den här bloggen

Saftiga vaniljbullar               ca 50 stycken

50 g jäst
150 g margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning
200 g margarin
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet, häll i mjölken tills det är fingervarmt. Blanda sedan ut det med jästen tills den har smält. Rör sedan ner socker, salt och nästan allt mjöl. Låt degen jäsa 1 timma. Rör då ihop fyllningen.
När degen jäst klart ska den knådas smidig på ett bakbord och därefter delas i 4 delar. Kavla ut varje del avlång och platt, bred på fyllningen, rulla ihop och skär i lika delar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i formar. Pensla med uppvispat ägg och garnera med lite pärlsocker.
Grädda varje plåt i ugnen i 250 grader i ca 5-7 minuter.
Lägg sedan upp  på ett galler och låt svalna.

Tillägg från mig själv... Smöret ska vara rumstempurerat till fyllningen så att det är mjukt nog att röra ihop allt.

Postat av: Denise 22 - mamma till Kevin 6

Lotti, om folk såg världen lite mer ur dina ögon så skulle det nog inte vara så jobbigt att vara ung och förälder! Men när folk dömer en - ställer konstiga frågor och nästan blir förbannad över att man satt ett barn till livet så blir man lätt trött på att man ska behöva överbevisa allt hela tiden.



Men tusen, tusen tack för din kommentar, det värmer något så enormt!! Lycka till själv, ser att det alldeles strax är dags för ett till mirakel att titta ut :)



Kram!

2012-03-04 @ 14:35:48
URL: http://familyportrait.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nä jag gick inte över, födde precis 1 timme ifrån att det skulle bli det exakta bf datumet!:D

Men din bebbe kommer nog snart skall du se!

2012-03-04 @ 19:24:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: